Taekwondo
Salim Sharif

Kézilabda: átgázolt rajtunk a Ferencváros (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.08.02 Frissítve: 2023.08.02 Kézilabda

Negyedik felkészülési találkozónkat 45-21-re veszítettük el.

A felkészülés negyedik hetében járva, negyedik, egyben első idegenbeli mérkőzését játszotta felnőttcsapatunk. A heti programban ezúttal két felkészülési találkozó szerepel, melynek első állomása az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni idegenbeli gyakorlás. Az egy hónapja tartó alapozásra pedig a pénteki Moyra-Budaörs Handball elleni összecsapás teszi fel a pontot.

Ellenfelünk, a fővárosi zöld-fehérek háza táján nagy változás történt nyáron, ugyanis hosszú és sikeres időszak után már nem Elek Gábor irányításával kezdhette meg a bajnokságra a felkészülést a gárda, hanem a dán szakember, Martin Albertsen vezeti az alakulatot.

Győri Barbara avatkozott először játékba a mieink közül, amiből a túloldalon Farkas Johanna hétméteresét követően az első gólunkat is megszereztük. Tempóból és futásból az első perctől kezdve nem volt hiány, nyolc perc alatt tíz gólon osztoztak meg a felek. A tizenegyedik percre már jó párszor könnyű helyzeteket, elrontott támadásainkból góllal végződő lerohanásokat tudtak vezetni a hazaiak, így 9-6-os hátrányban Vágó Attila kért időt.

A szusszanás után Dakos Noémi volt eredményes, de védelmünk Klujber Katrinnal szemben tehetetlen volt, a jobbátlövő sorra lőtte a gólokat. Ennek ellenére is a tizenhetedik percben 10-9-re vissza tudtunk zárkózni. Szűk tíz perc volt hátra az első félidőből, amikor az eddigi legnagyobb különbség alakult ki, ugyanis 16-10-re elléptek vendéglátóink. Az utolsó pillanatokban, időntúli hétméteressel alakult ki a félidei állás, aminek értékesítésével 22-12-re vezettek a ferencvárosiak.

Tízgólos hátrányból folytatódhatott számunkra az összecsapás, ami tizenkettőre nőtt a második félidő első perceiben. Uralta a játékot a hazai gárda, nem tudtunk jelentős ellenállást tanúsítani, a negyvenedik percre 30-14 állt az eredményjelzőn.

Ahogy telt az idő, a differencia tovább nőtt, egy híján húsz góllal járt előttünk az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata az utolsó tíz perchez közeledve. Sajnos a közte húsz is meglett az 54. percre, Bordás Réka juttatta a játékszert a kapunkba. Végül még nagy különbséggel, 45-21-re kaptunk ki a ferencvárosi gárdától.

Felkészülési mérkőzés

2023. augusztus 02. Budapest, Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria‒MTK Budapest 45-21 (22-12)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!