Taekwondo
Salim Sharif

Kézilabda: negyven percig tudtuk tartani a lépést a Ferencvárossal (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.05.26 Frissítve: 2023.05.26 Kézilabda

A Győr elleni meccshez hasonlóan, jól játszottunk a Népligetben is.

Az utolsó mérkőzésünkre került sor a K&H ligában, amit az FTC-Rail Cargo ellen az Elek Gyula Arénában játszottunk. A találkozót ünnepélyes pillanatok előzték meg hazai részről, ugyanis a tizennyolc év után távozó Szucsánszki Zitát búcsúztatta a publikum.

A Bajnokok Ligája négyes döntőre készülő zöld-fehérek óriási tempóval vágtak neki az összecsapásnak, két gyors gólt is szereztek másfél perc alatt, a mi részünkről pedig először Pál Tamara tudta bevenni Bíró Blanka kapuját. Szép találatokból nem volt hiány már az első tíz percben sem, amiből kilencet a hazaiak, hatot pedig mi lőttünk.

A 14. percben lehetett volna közte már négy is, de Suba Sára Klujber Katrin „cunder” próbálkozását hárította, amivel megakadályozta, hogy nagyobb legyen a különbség. 11-10-nél egyre zárkóztunk, ám az emberhátrányunkat kihasználta ellenfelünk, így újra három lett közte. A félidő utolsó tíz percére kanyarodva kezdett nőni a hátrányunk, 18-13-as mínusznál kérte ki első idejét Vágó Attila. A pihenő jót tett a lányoknak, két perccel a szünet előtt 18-17-re zárkóztunk, amit meg is őriztünk, egygólos Fradi előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrész első hét percében kialakult az eddigi legnagyobb különbség a felek között, 25-20-ra elléptek a zöld-fehérek. Szerencsére ennél messzebb nem engedtük őket, és negyvenöt perc után továbbra is öttel voltunk lemaradva a Final Four-résztvevőtől.

A 49. percben ismét nyílni kezdett az olló, 30-22-es hazai vezetést jegyezhettünk. A kevés hadra fogható játékosunk az utolsó tíz percben már nem bírta tartani a Fradi által diktált tempót, az 54. percre tíz lett közte. A 2022/23-as szezont 38-27-es vereséggel zártuk az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 26. forduló

2023. május 26. 18:00, Budapest, Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria‒MTK Budapest 38-27 (19-18)

Játékvezetők: Fekete T., Tóth D.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró ‒ Malestein 6 (2), Bölk 3, Tomori, Kisfaludy 1, Szucsánszki 2, Márton 4. Csere: Janurik (kapus), Klujber 3, Cvijic 4, Szöllősi-Zácsik 3, Lekic 4, Hársfalvi 2, Stolle 2, Papp 2, Kukely 2.

Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch 2, Román 5, Pál 10, Szabó L. 4 (1), Kobela 3, Sallai 1. Csere: Győri (kapus), Dakos 1, Pelczéder 1, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/2, illetve 1/1.

Kiállítások: -, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Negyven percen keresztül tudtuk tartani a Fradi tempóját, mivel nem volt sok lehetőségünk cserélni, és pihentetni a játékosokat, így elfáradtunk. Nagyot küzdöttek ma is a lányok, minden elismerésem a csapatomé.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!