Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: tíz góllal is vezettünk a Siófok KC elleni rangadón, egy maradt belőle a végére (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.30 Frissítve: 2022.12.30 Kézilabda

A parádés második félidei kezdés eldöntötte a két pont sorsát.

Az idegenbeli pontszerzések ebben a szezonban idáig jobban sikerültek, hiszen hazai pályán győzelmet még nem tudtunk aratni, csupán egyetlen döntetlent értünk el a Budaörsöt fogadva. December 30-án, a 2022-es év utolsó bajnoki mérkőzésén ezen szerettek volna változtatni a lányok, és meglepetést okozni a Siófok KC ellen, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak.

A karácsonyi pihenő után eléggé hiányzott a sportág a kézilabdát szeretők számára, ugyanis szép számmal érkeztek szimpatizánsok az összecsapásra. A mi oldalunkat Győri Barbara védése indította, amit két Pál Tamara-gól követett. 4-1-gyel jó kezdést tudhattunk magunk mögött, és tíz perc játék után is nálunk volt az előny.

A folytatásban is tartani tudtuk a kiharcolt fórt, de ellenfelünk folyamatosan a nyomunkban volt, két gólnál távolabb nem tudtunk ellépni tőlük. Dakos Noémi nem a megszokott pozíciójából, átlövésből vette be Csapó Kincső kapuját a 21. percben, ezzel 12-10-re módosította az állást. 13-12-nél továbbra is mi vezettünk egy góllal, a támadás joga viszont a Siófoknál volt, így Uros Bregar ezt kihasználva először kért időt a találkozón.

A legnagyobb gondot Tamara Mavsar betörései jelentették számunkra, a szlovén kézilabdázó cseleit nehezen tudtuk hatástalanítani. Dakos Noémi a labdaszerzése után kiválóan hozta játékba csapattársát, Grosch Vivient, amivel újra kettővel mentünk. A kettőről megvolt a lehetőségünk, hogy három legyen közte, ami meg is valósult, hiszen Mazák-Németh Csilla másodszorra harcolt ki büntetőt, amit Pál Tamara értékesített is. A háromgólos különbségből kettőt tudtunk megtartani a félidőre, így 18-16-os állással mehettünk szünetre.

A második félidő első gólját Szabó Kitti lőtte, ismét hárommal vezettünk, ráadásul Győri Barbara a szenegáli beálló, N’Diaye kísérletét bravúrral hárította. Frenetikus teljesítményekkel rukkoltak elő a mieink a térfélcsere után, Győri Barbara sorra védte a ziccereket, elől pedig többeket is illet a dicséret ‒ Szabó Kitti két gólja mellett Grosch Vivien és Simon Petra is betalált ‒ zsinórban négy gólt lőttünk. A Siófok KC vezetőedzője gyorsan időkérésre kényszerült, hiszen ötre növeltük az előnyt, rövidesen pedig 25-17 lett az állás.

A 7-1-es sorozatunkat Uros Bregar sem nézte jó szemmel, az utolsó lehetőségét is kihasználta, hogy taktikai utasításokkal lássa el a sajátjait. Ám a mieink mind védekezésben, mind támadásban parádéztak, a 45. percben közte tízet jegyezhettünk. 29-21-nél Vágó Attila gondolta úgy, hogy mondanivalója lenne csapata számára, így most ő élt az időkérés lehetőségével.

 A hátralévő időben a Siófok KC együttese minden erejével azon volt, hogy újra szorossá tegye a mérkőzést, a tízgólos előnyünkről ötre tudták csökkenteni a különbséget. A differencia pedig tovább csökkent, a 26. percben már csak három gól maradt a fórból. A vége kicsit izgulósabb lett a vártnál, de így is miénk lett a két pont. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 9. forduló

2022. december 30. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző. 

MTK Budapest‒Siófok KC 33-32 (18-16)

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 6, Szabó K. 5, Simon 3, Szabó L. 2, Pál 13 (5), Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Román, Dakos 2, Kobela, Sallai, Juhász 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Siófok KC: Rajcic ‒ Kojic 3, Lakatos, Papp 1, N’Diaye 5, Mavsar 9 (4), Debreczeni-Klivinyi 8. Csere: Csapó, Herczeg (kapus), Sirián 1, Puhalák 2, Juhász 1, Such 2, Wald.

Vezetőedző: Uros Bregar

Hétméteresek: 5/5, illetve 5/4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon örülünk a győzelemnek, ugyanúgy két pontot adnak a tízgólos győzelemért, mint az egygólosért, de amit ötven percig építettünk, azt a végén leromboltuk, ezt nem volt jó átélni. A második félidőt nagyon jól kezdtük, feljavult a védekezésünk, ami kapusteljesítménnyel párosult. Meg kell tanulni az itt kiharcolt többgólos előnyt megtartani, hiszen, ha utána ilyen sok hibát vétünk, az máskor megbosszulhatja magát.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!