Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: a második félidőben indult be a gépezet (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.08.12 Frissítve: 2022.08.12 Kézilabda

A héten a második edzőmeccsüket játszották kézilabdázóink, akik a Vasas SC ellen a szünetben még csak két góllal vezettek, de az ezt követő harminc percben tovább tudták növelni az előnyt.

Ugyan a mieink kapták meg a kezdés jogát a találkozón, első támadásunkat nem tudták gólra váltani, így ellenfelünk szerezte meg a mérkőzésen az első találatot. A mi válaszunkra sem kellett sokat várni, beállóból Szabó Laura révén rögtön egyenlítettünk. A védekezésünk és Győri Barbara kapusteljesítménye is remekül működött az első tíz percben, nagy nehezen tudták csak a piros-kékek áttörni a védelmünket.

A félidő derekán nem sikerült leszakítanunk a hamarosan kezdődő bajnokságban a másodosztályban szereplő Vasas SC együttesét, 7-7 állt az eredményjelzőn. Ráfordulva a 18. percre viszont ‒ Szabó Kitti eredményességével ‒ 10-8-ra elléptünk. A betegségből visszatérő Szabó Kitti jól szállt be a párharcba, a büntetők értékesítése mellett elöl és hátul is hasznos tagja volt a csapatnak.

Ugyan ellenfelünk nem hagyta leszakítani magát, a 22. percben viszont eladták a labdát, amiből ‒ a múltkori meccset szintén kihagyó ‒ Sallai Nikolett értékesített ziccerével újra kettővel vezettünk, amit ismét kiváló védekezés követett, és Mészáros-Mihálffy Adrienn bombájával 13-10-re növeltük az előnyt. A félidő végére viszont visszaállt a kétgólos differencia, 16-14-es fórban fordultunk.

Az első etapban pazarul védő Győri Barbarát a második játékrészben Suba Sára váltotta a kapuban, aki hasonló teljesítménnyel követte kolléganőjét. A kapusok mellett a Mazák-Németh Csilla-Szabó Laura védőpáros volt a masszív védekezésünk alapja, így a 39. percben már 23-16-ra növeltük az előnyt, ellenfelünk vezetőedzőjének, Penszki Gergelynek időt is kellett kérnie.

A kemény védekezésnek és Suba Sára nagyszerű védéseinek köszönhetően gyors támadásokat tudtunk vezetni, ezeket rendre gólra is váltottuk, a 48. percben 28-20-nak örülhettünk. Koronczai Petra egymás után kétszer is betalált, ezzel 31-21-re módosította az állást. Végül fölényes győzelmet arattunk 37-24-es végeredménnyel.

Felkészülési mérkőzés

Vasas SC‒MTK Budapest 24-37 (14-16)

2022. augusztus 12. 16:00, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

Játékvezetők: Hajdu T., Halász A.

Az MTK Budapest gólszerzői: Koronczai 4, Sallai 6, Grosch 5, Román 3, Pelczéder 2, Szabó L. 1, Szabó K. 8 (3), Kekezovity 5, Mészáros-Mihálffy 3. 

Vida Gergő: ‒ Két ellentétes félidőt produkáltunk, az első félidőben gyenge volt a védekezésünk, és nem voltunk jelen fejben, a második játékrészben összeszedte magát a csapat, és a jó védelemből gyors gólokat tudtunk szerezni, így alakult ki a különbség.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!