Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Megfogyva bár, de törve nem (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.05.23 Frissítve: 2021.05.23 Kézilabda

Az első félidőben – 12 emberrel is – abszolút méltó ellenfelei voltunk a Győrnek, a másodikban fölénk tudott kerekedni Ambros Martín együttese.

Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 33-21 (16-15)
Audi Aréna, 1022 néző
Vezette: Paska, Vastag

Győri Audi ETO KC: Leynaud – Fodor Cs. 5, Hansen 2 (1), Oftedal 5 (1), Brattset 3, Kristiansen 1, Faluvégi 2
Csere: Solberg (kapus), Nze-Minko 2, Lukács V. 6, Edwige 1, Amorim 5, Csekő 1, Kürthi
Vezetőedző: Ambros Martín

MTK Budapest: Győri – Juhász E. 2, Szabados, Dakos 3, Marincsák 4, Bujdosó-Gerháth 3, Sallai
Csere: Suba (kapus), Szekerczés 3, Pál T. 3 (3), Sári 1, Pelczéder 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 0, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 3-6; 12. p.: 7-6; 18. p.: 11-8; 22. p.: 12-12; 30. p.: 16-15; 44. p.: 24-15; 56. p.: 30-20
A K&H női kézilabdaliga 24. fordulójában a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő Győri Audi ETO KC otthonába látogattunk. Golovin Vlagyimir Szöllősi-Zácsik Szandrára és Ferenczy Petrára sérülés, Dávid-Azari Fruzsinára pedig várandóssága miatt nem számíthatott, így mindössze 12 fős kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek.

A baljós előjelek ellenére sem kezdtük rosszul a találkozót: a 8. percben, Dakos Noémi gólját követően már 3-6 állt az eredményjelzőn, igaz, ezt követően szinte azonnal fordított Győr. Lerázni azonban már nem hagytuk magunkat, tartottuk a lépést ellenfelünkkel egészen a szünetig (16-15).

A második játékrészben olyannyira felkeményedett a hazaiak védekezése, hogy csapatunk első góljára egészen 45. percig kellett várni. Ambros Martín tanítványai ez idő alatt nyolc találatot jegyeztek, így tulajdonképpen el is dőlt a találkozó: a folytatásban Győr igyekezett kiszolgálni a kilátogató több mint ezer nézőt, mi pedig próbáltunk kilábalni a sokkból, több-kevesebb sikerrel (33-21).   
Csapatunk legközelebb május 26-án lép pályára: a remek formában lévő DVSC-t fogadjuk az Elektromos-csarnokban.

Golovin Vlagyimir:Gratulálok a Győrnek a győzelemhez! Kicsit gyorsabb tempóra számítottunk, de ellenfelünk nem tudott olyan tempót diktálni, mint tette azt a Vác ellen. Minden meccs előtt azt mondom, hogy sok múlik azon, hogy a Győr épp mit szeretne gyakorolni. Most inkább a felállt védelem elleni játékukat akarták csiszolni, részben ennek is volt köszönhető a szorosabb első félidő. A második játékrészben már kicsit összeszedettebb volt a védekezésük, mi meg be akartuk bizonyítani, hogy Duda (Eduarda Amorim – a szerk.) fölött is át lehet lőni, de ez egyszer sem sikerült. Aztán ha nagy ritkán mégis helyzetbe is kerültünk, Silje Solberg szenzációsan védett. Mindezzel együtt is elégedett vagyok a csapatommal, az elkapkodott ziccereket leszámítva szinte mindent megvalósítottak, amit elterveztünk.

Fotó: Szalmás Péter

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!