Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: egy ponttal távoztunk Vácról (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.01.12 Frissítve: 2023.01.12 Kézilabda

A félidei háromgólos hátrány után a második játékrészben vezetni is tudtunk, de végül pontosztozkodásra került sor.

A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött számunkra, a hazai csapat 4-0-val kezdett, ugyanis a kísérleteinket Pásztor Bettina rendre hárította. Az ötödik percben Simon Petra révén találtunk be először, ám a góllövéssel a folytatásban is meggyűlt a bajunk. A félidő derekán öt góllal vezettek a váciak, amit magabiztosan tartani is tudtak. A saját dolgunkat nehezítettük meg, ugyanis a kapkodó játékunkból adódóan számtalan technikai hibát követtünk el. Szerencsére ezek ellenére is sikerült a szünet előtt a hátrányunkat csökkenteni, így 13-10-re zárkóztunk vissza.

A második félidő első perceiben nagy veszteség ért minket, ugyanis elveszítettük Pál Tamarát, aki piros lapos büntetésével már csak a lelátóról buzdíthatta társait. Tami elvesztése ellenére is feltámadtunk, és a 36. percben Szabó Kitti gólja már az egált jelentette. Érkezett is Herbert Gábor részéről az időkérés, ám ezután sem tudtak kettőnél nagyobb különbséggel ellépni vendéglátóink.

19-19 után jött a fordulat, ugyanis Dakos Noémi első góljával átvettük a vezetést, sőt Román Dorina eredményessége már a közte kettőt jelentette javunkra. Ehhez nagyban hozzájárult a poszttársát váltó Suba Sára, aki remek teljesítménnyel érkezett a kapunkba. 21-20-as előnynél nagyon sok lehetőségünk adódott, a kezünkben volt a sorsunk, ugyanis többször eldönthettük volna a két pont sorsát.

Több mint öt percen át egyik csapat sem talált be, ugyanis sorra hozta mindkét fél a rossz döntéseket. Sajnos a mérkőzés utolsó két percében Kuczora Csenge vezérletével újra a hazai gárda vette át az irányítást, de Szabó Kitti és Juhász Eszter által tartani tudtuk a lépést. A végjáték nagy izgalmakat tartogatott, ugyanis 23-23 állt az eredményjelzőn, és mindössze szűk egy perc maradt hátra. A váciaknál volt a labda, ők kaptak még egy lehetőséget, hogy változtassanak az álláson, de csak egy kapufán landolt lövés lett az akcióból, így nagyon értékes egy ponttal távoztunk a dunakanyariaktól.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

2023. január 12. 18:00, Vác, DKA Sportcsarnok, 150 néző. 

Praktiker-Vác‒MTK Budapest 23-23 (13-10)

Játékvezetők: Bócz L., Wiedemann V.

Praktiker-Vác: Pásztor ‒ Diószegi 2, Ballai 3 (1), Kuczora 5, Helembai 4, Marincsák 5, Schatzl 2. Csere: Bukovszky (kapus), Bánfai 1, Bencsik, Ferenczy, Kurucz 1, Kovalcsik. 

Vezetőedző: Herbert Gábor

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch, Szabó K. 4, Simon 6, Szabó L. 2 (1), Pál 4, Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh 1, Kobela, Dakos 1, Sallai 1, Román 1, Juhász 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/1, illetve 2/1.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Gratulálok a csapatomnak, nyertünk egy pontot a mai mérkőzésen. Az első félidőben nagyon idegesek voltunk, kapkodtunk, és sok technikai hibát vétettünk. Szerencsére a második félidőre megnyugodtunk, és a saját játékunkat tudtuk játszani. Ez a pontszerzés is azt mutatja, hogy tovább folytattuk azt a munkát, és utat, amin az utóbbi időben járunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!