Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: egy pont Szegedről

Publikálva: 2022.03.24 Frissítve: 2022.03.24 Kézilabda

Csak az ifjúsági csapatunknak sikerült pontot rabolnia.

Serdülő és ifjúsági együttesünk a PC Trade Szeged NKE gárdájával mérkőzött meg – idegenben – március 23-án. A hétvégi, győztes találkozókat követően ismét esélyt kaptak fiataljaink a pontszerzésre.

Serdülő egyletünk kezdte meg a szereplését először Szegeden, ahol már a mérkőzés elején a hazai csapat dominált. 12-7-es vezetésüknél Finfera Maximilián időt is kért, ami hatásos volt, hiszen Szájer Hanna gólja után már csupán kétgólos hátrányban voltunk. A félidő végére eggyel növelni tudta ellenfelünk a különbséget, így 14-11-es állásról vártuk a folytatást.

A térfélcserét követően – a 38. percben – Valasek Inez góljával már egált mutatott az eredményjelző. Sajnos ezt követően a szegediek többször vezettek eredményes támadásokat, és 22-20-as állást követően 4-0-ás sorozatot hoztak, mellyel már hat gól volt az előnyük. Kék-fehér lányaink nagyon küzdöttek, de nem tudták ledolgozni a különbséget, ellenfelünk tartotta fórját. A találkozó végére a meccs során legnagyobb differencia alakult ki, 35-26-ra kaptunk ki.

Leány serdülő bajnokság, kelet, 19. forduló:

PC Trade SZNKE‒MTK Budapest 35-26 (14-11)

Finfera Maximilián: ‒ A találkozó elejétől kezdve saját hibáinkkal küzdöttünk, ez rányomta bélyegét az egész mérkőzésre. Nem működött igazán sem a támadásunk, sem a védekezésünk. Nagyot küzdöttünk, de elfáradtunk a második félidőben.

Ezután következtek idősebb lányaink, akiknek minden esélye megvolt a jó szereplésre, ugyanis a szegediek jóval mögöttünk helyezkednek el a tabellán. A találkozó már az első pillanattól kezdve nagy küzdelmet hozott, fej-fej mellett halad a két fél. Kétgólos előnyre először a hazai együttes tett szert, ám ez sem tartott sokáig, hiszen Molnár Anna 27. perces kísérlete betalált az ellenfél kapujába, így ismét egál volt. Az első játékrészből nem volt már sok hátra, és üreskapus góllal a vendégek fordulhattak egygólos előnyben a második etapra.

A második harminc perc hasonló harcot hozott, mint az első, nem bírt egymással a két gárda. A meccsen először a 45. percben vezettünk – 21-20-as állásnál – Szücs Réka találatával. Ugyan megvolt a lehetőségünk a kétgólos vezetésre, de Molnár Anna kísérletét az ellenfél hálóőre, Porobic Zoé védeni tudta, sőt hétméteresből a túloldalon mi kaptunk gólt.

Bő tíz perccel a vége előtt továbbra úgy tűnt pontosztozkodásra kerül sor, ám 24-22-nél már a hazaiak érezhették magukénak a két pontot. Szerencsére mieink sem hagyták magukat, újra egyenlíteni tudtunk, sőt az 59. percben Trézsi Fruzsina góljával egy góllal léptünk meg. Kettős emberelőnyben ‒ Ferenczy Petra és Szücs Réka kétperces kiállítása miatt ‒, vezethette utolsó támadását a szegedi csapat, melyet gólra tudott váltani, ezzel 27-27-es végeredményt alakítottak ki.

Női ifjúsági bajnokság, kelet, 19. forduló:

PC Trade SZNKE‒MTK Budapest 27-27 (15-14)

Finfera Maximilián: ‒ Az egész mérkőzésen dominált a küzdelem, többször kerültünk emberhátrányba, de nagyon harcolt a csapatom. Minden játékosom dicséretet érdemel, nyerhettünk volna, de végül a döntetlennek is örültünk, hiszen Vas Bereniké bravúrja mentett egy pontot számunkra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!