Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: egy hét szünet után Dunaújvárosban folytatódik a pontvadászat

Publikálva: 2022.09.22 Frissítve: 2022.09.22 Kézilabda

A dinamikus és jól cselező játékosok hatástalanításával lehetünk sikeresek idegenben.

Az előző héten nem játszottak tétmeccset kézilabdázóink, de nem maradtak mérkőzés nélkül, ugyanis a Budaörs otthonában játszottak felkészülési találkozót. Ezen a párharcon sokat forgatta Vida Gergő az alakulatot, de így is magabiztos ‒ nyolcgólos ‒ győzelemmel zártuk a tesztelést.

Szeptember 24-én újra élesben bizonyíthatnak a mieink, a Dunaújvárosi KKA-hoz látogatunk. Szombati ellenfelünkkel a nyári felkészülés során összemértük magunkat ‒ habár ezekből a meccsekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ‒, de ezen az augusztusi délutánon mi bizonyultunk jobbnak a gólgazdag, 33-31-es eredménnyel végződő összecsapáson.

Arról már a nyári edzőmérkőzésen információt kaphattunk, hogyan változtatta meg ellenfelünk játékát a megújult keret, hiszen több távozó és érkező is volt. A DKKA állományában több változás is történt, az egyik legmeghatározóbb, hogy Bulath Anita befejezte pályafutását, és már csak a háttérből ‒ az akadémia szakmai igazgatójaként ‒ segíti a klubot. Az érkező játékosok között találjuk Horváth Petrát, Oguntoye Viktóriát és Arany Rebekát. A játékoskeret változása mellett a vezetőedzői poszton is váltás történt, hiszen az idei szezontól ‒ Vágó Attila helyett ‒ Rapatyi Tamás irányítja a csapatot.

A megújult DKKA tehát nem lesz teljesen ismeretlen számunkra, hiszen saját bőrükön tapasztalhatták meg az újdonságokat játékosaink. A dunaújvárosiak az első két forduló mellett, előrehozott mérkőzést is játszottak már, így nekik eggyel több bajnoki eredményük van. A hat megszerezhető pontból hármat tudtak begyűjteni, az Alba Fehérvár KC vendégeként ikszeltek, illetve a Békéscsabát legyőzve szerezték ezeket. Az előrehozott találkozón a Debrecenhez látogatva 40-23-as vereséget szenvedtek.

Vida Gergő a DKKA eddigi szerepléséről és a siker kulcsáról is beszélt.

‒ Ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, hiszen rögtön az első fordulóban sikert ért el a Békéscsaba ellen, majd Székesfehérvárról hozott el egy pontot. Kiváló támadójátékkal rendelkeznek, több dinamikus és gyors játékosuk is van. A legfontosabb az lesz, hogy a védekezésben ezeket a játékosokat hatástalanítani tudjuk, ha ezt megoldjuk, az meghozhatja számunkra a sikert.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 3. forduló

Dunaújvárosi KKA‒MTK Budapest

2022. szeptember 24. szombat, 16:00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

A mérkőzést az M4 Sport élőben is közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!