Vívás – kard
Szatmári András

Kézilabda: célunk a szoros eredmény

Publikálva: 2022.03.28 Frissítve: 2022.03.28 Kézilabda

A K&H Liga 24. fordulójával folytatódik a bajnokság. A Győri Audi ETO KC csapatát fogadjuk március 30-án, szerdán, 16:00 órakor.

Úgy tűnt, az érdi győzelem lendületet adott női kézilabdacsapatunknak, és sikerült a hullámvölgyön továbblépni, ám az Alba Fehérvár KC elleni tízgólos fiaskó nem a felfelé ívelő tendenciát bizonyítja. Szerdai ellenfelünkkel szemben végképp nem lesz könnyű dolga Vida Gergő tanítványainak, hiszen a győri klub jelenleg a tabella első pozícióját foglalja el, hibátlan mérleggel. A kézilabdát kedvelők számára nem kell bemutatnunk aktuális ellenfelünket, hiszen az Ambros Martín vezette állományt világhírű, többszörös Bajnokok Ligája győztes ‒ akárcsak a győri egyesület ‒ játékosok alkotják.

Ha kicsit visszatekintünk, akkor emlékezhetünk rá, hogy mieink a koronavírus-járvány okozta megbetegedések miatt nem utaztak el a Győr-Moson-Sopron megyeiekhez, és a szabályok értelmében a Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottsága a két pontot ‒ 10-0-s eredménnyel ‒ a hazai csapat javára ítélte.

A győriek a legutóbbi K&H liga mérkőzésükön a Budaörs gárdáját fogadták, és nagyarányú ‒ 44-19-es ‒ vereséget mértek vendégeikre. Ám nem az óriási különbségű győzelmükről szóltak a hírek a napokban a Győri Audi ETO KC háza táján, hanem arról, hogy elnöki tisztségéből ‒ közös megegyezéssel ‒ távozik dr. Bartha Csaba, a győriek eddigi klubvezetője. A mieink életében sem ilyen változásról, sem nagyarányú nyertes találkozóról nem szóltak a hírek, annál inkább sajnos pont az ellenkezőjéről, hiszen legutóbbi meccsünkön a 30-20-as vereséget szenvedtünk Székesfehérváron. Vida Gergő szerdai ellenfelünkről beszélt.

‒ A világ legjobb csapata ellen játszunk szerdán, akik idén is a Bajnokok Ligája győzelem esélyesei. A magyar bajnokságban az utóbbi meccseiket nagy különbséggel hozták, így a mi célunk az lesz ezen a találkozón, hogy minél szorosabb eredményt érjünk el velük szemben.

Bízzunk benne, és szurkoljunk a helyszínen együtt kék-fehér lányainknak, hogy a szerdai találkozó valóban az első lépést jelentse a rossz szériából való kilábalásból, mely előszóként szolgálhat az április 3-án esedékes – DKKA elleni – nagyon fontos mérkőzés előtt.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 24. forduló

2022. március 30. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒Győri Audi ETO KC  

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!