Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: az utolsó erőtartalékok mozgósítása kell a balatonboglári sikerhez

Publikálva: 2023.05.11 Frissítve: 2023.05.10 Kézilabda

A BL Final Four-ban érdekeltek előtt a NEKA csapatához megyünk.

Mindössze három forduló maradt a 2022/23-as K&H Ligából, melyből kettő idegenben, egy pedig hazai környezetben vár csapatunkra. A két Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt csapat előtt az ifjonc balatonboglári akadémisták vendégei leszünk.

A Praktiker-Vác elleni hétvége nem úgy sikerült számunkra, ahogy terveztük, sajnos egyáltalán nem tudtuk tizenegy fős állományunkkal megnehezíteni a dunakanyari csapat dolgát, melynek nagyarányú vereség lett a vége. Ám most szombaton nagyon értékes két pontért szállunk harcba a NEKA csapatával.

Január végén hazai pályánkon találkoztunk az ellenfelünkkel, ahol ugyan végig vezettünk a találkozón, de igazán leszakítani nem tudtuk a NEKA fiataljait. Egyetlen percre sem adta fel Bohus Bea alakulata, végül 28-25-ös végeredménnyel a győzelem a miénk lett. Hasonlóan nagy küzdelmet várhatunk most is, annál is inkább, mivel a balatonbogláriaknak még megvan az esélye, hogy kiharcolják a bennmaradást.

A Békéscsabától három ponttal lemaradó együttes az utolsó két fordulóban nagyon erőre kapott, hiszen előbb a Dunaújvárost verte otthon, majd Székesfehérvárról hozta el a két pontot, a 28-23-as eredménnyel záruló meccsen. Ellenfelünk jövő évét nagyban befolyásolja, ki tudja begyűjteni a szombati meccs után a két pontot. A mieink pedig utolsó erejüket is mozgósítani fogják, hogy ilyen kevesen is győzni tudjanak Balatonbogláron.

Vágó Attila: ‒ A szezonból három mérkőzésünk maradt hátra, amiből a soron következőt, ‒ amit szombaton a NEKA otthonában játszunk ‒ mindenképp meg szeretnénk nyerni. Ehhez nagy koncentráció, és az utolsó erőtartalékok felszínre hozása szükséges mindenkitől. A nagy küzdelem mindenkitől kell, így valósulhat meg csak, hogy ennyi emberrel elhozzuk a két pontot.

A balatonboglári mérkőzésre online is meg lehet vásárolni a jegyeket, így aki teheti, mindenképp készüljön, váltsa meg időben a belépőjét, melyre itt van lehetőség.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 24. forduló

2023. május 13. 18:00, Balatonboglár, NEKA Csarnok

NEKA‒MTK Budapest

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!