Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: az U19-es csapatunk tudott először győzni az idei szezonban

Publikálva: 2022.10.07 Frissítve: 2022.10.07 Kézilabda

A Marinko Kekezovity által irányított ifjúsági- és serdülőegyüttes Békéscsabán járt.

A bajnokság ötödik fordulója hozta meg az első sikert a kézilabda-szakosztályunk számára. Eddig minden csapatunk pont nélkül állt a tabellán, ezt most az U19-esek győzelme törte meg. Október 6-án nagyot túrázott mindkét utánpótláskorú alakulatunk, hiszen Békéscsabára utaztak tétmérkőzésre.

A csütörtöki napon az U17-esek találkozójával indult a békési szereplés. A meccs legelejétől kezdve a hazai csapat uralta a pályán folyó játékot. 6-2-es békéscsabai vezetésnél vezetőedzőnk taktikai szünetet kért, ám ez sem változtatta meg a meccs képét. A 27. percre már tízgólos hátrányban voltunk, ami a félidőre tovább duzzadt.

A második etapban tovább folytatódott a hazaiak irányítása, így egyre nagyobb előnybe kerültek. A párharc 45-24-es végeredménnyel zárult, ami a lőtt góljaink számát illeti, azzal a jövőben lehet sikert elérni, ám a kapottakat mindenképp csökkenteni kell ahhoz, hogy győztesként hagyhassuk el a játékteret.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 5. forduló

Békéscsabai Előre NKSE‒MTK Budapest 45-24 (20-9)

Marinko Kekezovity: ‒ Hiányzott pár játékosunk, ez védekezésben és támadásban is érezhető volt. Támadásban sok hibánk volt, ezekből sok gyors gólt kaptunk.

Az U19-esek összecsapása nem indult meseszerűen számunkra, a 16. percben a hazaiak örülhettek a 8-5-ös állásnak. A mieink ezután remek időszakot produkáltak, és Lengyel Franciska eredményességével egyenlítettek is 9-9-nél. Franciska találatát pedig Szájer Hanna gólja követte, amire Tomasek Fanni is rátett két lapáttal, így már mi voltunk lépéselőnyben. A félidőre meg is tartottuk a vezetést, két góllal álltunk jobban.

A fordulás után eltelt hat percben ellenfelünk azon dolgozott, hogy egalizáljon, ami meg is történt, de ez nem tartott hosszú ideig. Rnics Marija és Szücs Réka percei következtek, ami a 22-18-as vezetésünket is magával hozta. A lányok igyekeztek bebiztosítani a kiharcolt előnyt, amit kiválóan megoldottak, és kétség sem volt, hogy két ponttal a zsebükben távoznak Békéscsabáról.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 5. forduló

Kisvárda‒MTK Budapest 27-33 (12-14)

Marinko Kekezovity: ‒ Remekül nyitottuk a meccset. Nagyon jól védekeztünk, sok ütközéssel állítottuk meg ellenfelünk támadásait, amihez kiváló kapusteljesítmény párosult. Támadásban türelmesen játszottunk, ami eredményesnek bizonyult, illetve nagyon örülök, hogy a szélsőinket remekül hoztuk helyzetbe.

Fotók: Antal János

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!