Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: az Európa Liga-szereplő Praktiker-Vác vendégei leszünk

Publikálva: 2023.01.10 Frissítve: 2023.01.09 Kézilabda

Január 12-én újra pályán kézilabdacsapatunk.

A 2023-as évben először játszik mérkőzést Vágó Attila alakulata, ezúttal a tabella hatodik helyén álló Praktiker-Vác csapatával találkoznak. A meccsre idegenben kerül sor, január 12-én 18:00 órától. A helyszín viszont a megszokottól eltérő lesz, ugyanis a váci gárda a hazai K&H Liga találkozóit már nem a Városi Sportcsarnokban, hanem a DKA Sportcsarnokban játssza, ahova a kis befogadóképesség miatt a helyszínen a szurkolóink nem tudják megtekinteni a mérkőzést. Aki tehát eddig úgy tervezte, hogy útnak indul csütörtökön Vácra, ne tegye, mert csupán a távolból van lehetőség kék-fehér lányainkért izgulni.

Az idei szezont már Herbert Gábor irányításával kezdték meg a váciak, és a vezetőedző személyének változása mellett a játékoskeretben is történt újítás. Két volt játékosunk, Marincsák Nikolett és Bánfai Kíra is a piros-kékeket választotta, rajtuk kívül pedig Csizmadia Fanni és Ballai Anna csatlakozott a kerethez. Az állomány tagja nagyon sok fiatal, feltörekvő tehetség, aki rendszerint lehetőséget is kap a meccseken, hogy megmutathassa tudását.

A góllövőlisát viszont három, NBI-ben már rutinosnak számító játékos uralja, hetvenhét találattal Kuczora Csenge az első, őt pedig Marincsák Niki és Helembai Fanni követi, akik negyven lőtt gól környékén járnak. Ezután nagy különbséggel következnek csak a többiek, ami leginkább azt mutathatja, hogy ez a három játékos az igazán húzóembere a gárdának.

Ellenfelünk kilenc mérkőzést játszott le idáig, és összesen tizenegy pontot zsebelt be. A Siófok, Békéscsaba, NEKA, Kisvárda, Dunaújváros ellen jól vették az akadályt, és két ponttal zárták ezeket a párharcokat, míg a Győr, Ferencváros és Debrecen ellenében alulmaradtak. A 2022-es év utolsó bajnokiján mondhatni meglepő döntetlen született, ugyanis az Alba Fehérvár KC vendégeként pontot veszítettek, és 24-24-es döntetlen lett a végeredmény. 2023-ban csupán az Európa Ligában léptek pályára ‒ éppen a hétvégén ‒, ahol a román Ramnicu Valce otthonában tízgólos vereséget szenvedtek.

Az előző évek meccseiből kiindulva, mindenképp izgalmas találkozóra számíthatunk, tavaly az egyik nagy sikerünket éppen Vácon értük el, amikor a házigazdáktól elhoztuk a két pontot. Nem könnyű Vácon nyerni, így nagyon sokat jelentene csapatunk számára az ellenük szerzett pont. Vágó Attila is nagyon bízik az újabb váratlan fordulatban.

‒ Nehéz mérkőzésre számítok, de látva a csapatom munkáját a mindennapokban, illetve az elmúlt meccsek teljesítményét nagyon bizakodó vagyok. Szeretnénk ismét meglepetést okozni, ezúttal mindezt idegenben tennénk meg.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

2023. január 12. 18:00, Vác, DKA Sportcsarnok

Praktiker-Vác‒MTK Budapest

Játékvezetők: Bócz L., Wiedemann V.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!