Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: a vártnál szorosabb mérkőzés a hatpontos Vasas SC ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.30 Frissítve: 2022.04.30 Kézilabda

Fordulatos első félidőt követően, a második játékrészben biztosítottuk be a két pontot.

Április 30-án, szombaton, 17:00 órai kezdettel a Vasas SC lányai ellen léptünk pályára a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Ellenfelünk továbbra is a bentmaradásért harcol, míg mieink a középmezőnyben igyekeznének előrébb lépni a jelenlegi pozíciójukból.

Kissé kapkodósan indult mind a két fél részéről a találkozó, a meccs első gólját a Vasas SC lányai szerezték. Ám a mi találatainkra sem kellett sokat várni, Pelczéder Orsolya zsinórban kétszer volt eredményes. Az első tíz perc nagyon gólszegényre sikeredett, de főleg a sok pontatlanságnak és hibának volt ez betudható. Ám a mi oldalunkon a piros-kékek próbálkozásait kiváló százalékkal hárította Győri Barbara.

A 11. percben Kekezovity Anna, lerohanásból elért góljával 6-3-ra vezettünk. Az örömünk nem tartott sokáig, ugyanis bő két perc alatt Penszki Gergely tanítványai ledolgozták a különbséget, így 6-6-nál a kék-fehér szakvezetés magához is hívta sajátjait. Az időkérés után sem változott sokat a játék képe, sőt a hazai csapat akarata érvényesült, így 12-10-es hátrányban voltunk a 22. percben. Sőt már három gólos fórra is megvolt a lehetősége a piros-kékeknek, de Kajdon Blanka büntetőjét Győri Barbara kivédte, folytathattuk a zárkózást, amit Pál Tamara a másik térfélen meg is kezdett.

A remek védésekből gyors gólokat tudtunk lőni, így könnyedén tudtunk fordítani, a 27. percben 16-13-nál mi voltunk előnyben, az 5-0-s sorozatunknak köszönhetően. A hazai együttes nem hagyta, hogy megszilárdítsuk előnyünket, ugyanis az első harminc perc végére közelebb férkőztek, és egyetlen gólos vezetésünknél mehettünk szünetre.

16-15-ös állásról folytatódott a második játékrész, de biztosak lehetünk benne, hogy a kék-fehér szimpatizánsok elképzeléseiben nem ilyen félidei állás szerepelt az összecsapást megelőzően. Pelczéder Orsolya csapata egyik legjobbja volt ma, hatodik góljával pedig már 22-19-re vezettünk. Bár néggyel elléptünk, ám a piros-kékek nem engedték, hogy nagyobb különbséget tegyünk közé.

A 48. percben megtört a jég, először vezettünk öt góllal a mérkőzésen. Penszki Gergelynek nem is kellett több, rövid szünetet kért, hogy a végjátékra megpróbálja visszazárkóztatni csapatát. A szusszanás el is érte a célját, ellenfelünk csökkenteni tudta a különbséget, de annyira nem, hogy a sikerünk veszélyben forogjon. Végül 31-28-as eredménnyel zártuk a mérkőzést.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 23. forduló

2022. április 30. 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 100 néző.

Vasas SC‒MTK Budapest 28-31 (15-16)

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

Vasas SC: Gercsó ‒ Imrei 1, Agbaba, Kajdon 11 (3), Faragó 1, Szilovics 5, Oláh 2. Csere: Zsigmond (kapus), Speth 2, Pénzes 4 (1), Kovács 2, Blaubacher, Szatmári,

Vezetőedző: Penszki Gergely

MTK Budapest: Győri ‒ Juhász 1, Dakos 3, Kekezovity 3, Mazák-Németh, Pál 12 (2), Pelczéder 6. Csere: Hlogyik (kapus), Marincsák 3, Koronczai 3, Román, Sallai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Vida Gergő: ‒ Sokkal szorosabban alakult a mérkőzés, mint ahogyan azt szerettem volna. Az első tizenöt percben egyáltalán nem az történt, amit elvártam a lányoktól. Szerencsére a második félidőben rendeztük a dolgainkat, és több góllal is vezetni tudtunk. A megszokott heti mérkőzésritmusból kiestünk, igyekszünk ezen javítani a következő mérkőzésekre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!