Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: a vártnál sokkal simább mérkőzésen győztük le a Budaörsöt

Publikálva: 2024.02.17 Frissítve: 2024.02.17 Kézilabda

Ezen a meccsen a védekezésünk és a támadásunk is kiválóan működött, ennek köszönhetően 31-25-re nyertünk idegenben.

Két jó formában lévő csapat találkozott egymással szombaton 17:00 órakor Budaörsön. A mérkőzés előtt vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is kiemelte, hogy kulcsfontosságú lehet a Kisvárda Master Good SE ellen bemutatott kiváló védekezés átmentése mostanra is, ami a kezdetekkor úgy tűnt össze is jön. Már az első percekben többször passzívig kényszerítettünk játszani ellenfelünket, támadásban pedig jöttek a gólok, így 3-1-re vezettünk.

Andróczki Flóra háromszor talált be a hazai kapuba tíz perc leforgása alatt, ezzel pedig háromra nőtt az előnyünk, Buday Dániel nem is várt tovább, azonnal időt kért. Szerencsére a rövid szünet a lendületünket nem törte meg, Farkas Johanna üreskapus góljával 8-4-re vezettünk. Győri Barbara szenzációsan tornázta ki Szekerczés Luca próbálkozását, elől pedig Poczetnyik Luca lőtt hálószaggató gólt, ezzel öttel mentünk már bő negyedóra játék után.

A huszadik percben érkeztek nálunk a friss emberek, közülük Kekezovity Anna rögtön góllal szólt hozzá a találkozóhoz. A remek védekezésünket mutatja, hogy huszonkét perc alatt mindössze hatszor vették be a kapunkat a budaörsiek, ezalatt mi tizenkétszer találtunk be. Ellenfelünk nyitott védekezése kis zavart okozott a támadójátékunkban, hosszú perceken át nem tudtunk gólt lőni. A 28. percben pedig a frissen érkező Ferenczy Fruzsina érkezett a pályára, aki először mutatkozhatott be kék-fehérben. A hosszú gólcsendünket Papp Dorka törte meg, aki ezzel beállította a félidei állást 16-11-re.

Ötgólos előnyről vette kezdetét a második játékrész, és mindössze bő két perc kellett ahhoz, hogy hétre növeljük a fórt, ami Dakos Noémi ejtésével nyolcra nőtt. A 37. percben Pelczéder Orsolya révén pedig 22-13-ra vezettünk, a lányok igazi örömjátékot mutattak be. Az i-re a pontot pedig kapusunk, Győri Barbara üreskapus gólja tette fel, aki egészpályás találatával beállította a tízgólos különbséget.

Ezen a meccsen nekünk minden összejött, amit az állás is jól tükrözött, a mieink nem vettek vissza a tempóból közte tíznél sem, a 43. percben már tizenkettő volt a differencia. A hátralévő időben nyugodtan kézilabdázhattunk, csökkent ugyan az előnyünk, de a győzelem nem forgott veszélyben, sőt hajrában még ifista játékosunk, Koczka Lili is lehetőséget kapott Vágó Attilától. A mérkőzést végül 31-25-re megnyertük.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 15. forduló

2024. február 17. 17:00, Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, 650 néző.

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 25-31 (11-16)

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Moyra-Budaörs Handball: Vártok R. ‒ Vártok T., Schneider, Debreczeni-Klivinyi 2, Gorilska 1, Hudák 2, Tóth 2. Csere: Mistina (kapus), Gergely-Zsigmond 2 (1), Uhrin 5, Szekerczés 4 (3), Pálos-Bognár 2, Szövérdffy-Szabadfi 2, Szabó-Májer 2, Mlinkó 1.

Vezetőedző: Buday Dániel

MTK Budapest: Győri 1 ‒ Andróczki 5, Dakos 5, Weisheitel, Mészáros-Mihálffy, Farkas 7 (3), Fekete. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 4, Papp 1, Kekezovity 4, Ferenczy 1, Pelczéder 3, Kobela, Koczka, Török.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3.

Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Az első félidei fegyelmezett védekezésünk és a kitűnő kapusteljesítményünk meghatározta a teljes mérkőzést. Nagyon értékes két pontot szereztünk, büszke vagyok a lányokra!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!