Vívás – kard
Szatmári András

Kézilabda: a Praktiker-Vác ellen folytatódik számunkra a bajnokság

Publikálva: 2024.01.16 Frissítve: 2024.01.15 Kézilabda

Nagyon közelítünk a szezon feléhez, az őszi idény utolsó idegenbeli találkozója jön.

Mindössze két mérkőzés maradt hátra az őszi szezonból, melynek utolsó idegenbeli állomása a Praktiker-Vác elleni összecsapás lesz. A mieink szombaton a NEKA otthonában arattak háromgólos sikert, nagy csatára kényszerített minket a fiatal csapat. A félidőben ugyan már vezettünk kettővel, de a második játékrészben egyenlítettek a hazaiak, sőt a vezetést is átvették. Szerencsére hamar nagyobb fokozatra kapcsoltunk, és végül 31-28-ra megnyertük a mérkőzést és megszereztük a nagyon értékes két pontot.

Sok idő azonban nincs a következő tétmeccsig, hiszen csütörtökön 18:00 órától már a Praktiker-Vác csapata vár ránk idegenben. Ellenfelünk kettős terhelést kap, hiszen a K&H Liga mellett az Európa Ligában is bizonyít. A magyar bajnokságban ez lesz az idei első összecsapásuk, ám a nemzetközi porondon hétvégén Norvégiában játszottak, ahol 35-17-es vereséget szenvedtek a Storhamar vendégeként.

Tizenegy bajnoki forduló alatt összesen tíz pontot gyűjtöttek, amivel jelenleg a tabella ötödik helyén állnak. Csapatuk házi góllövőlistáját a magyar válogatott Kuczora Csenge vezeti 78 találattal, őt pedig egy jó ismerős, a korábban az MTK Budapest kék-fehér mezét is viselő Marincsák Nikolett követ 42 góllal.

Vágó Attila: ‒ A szombati fontos győzelem után újra idegenben lépünk pályára. A tavalyi évhez hasonlóan idén is jó mérkőzést szeretnénk játszani a Vác otthonában és meglepetést okozni a nemzetközi porondon is bizonyító riválisunk ellen. Bízom benne, hogy tudjuk folytatni a jó szombati teljesítményt, és képesek leszünk átmenteni a jó formát a csütörtöki összecsapásra.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 12. forduló

2024. január 18. 18:00, Vác, Városi Sportcsarnok

Praktiker-Vác‒MTK Budapest

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

A mérkőzést az M4 Sport kézilabdás Youtube-csatornája élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!