Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: a mi dolgunkat is megnehezítették a NEKA fiataljai (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.01.21 Frissítve: 2023.01.21 Kézilabda

A sok kihagyott helyzetünk ellenére is nyertünk 28-25-re.

Mielőtt a két pontért folyó harc kezdetét vehette volna, ünnepi pillanatoknak lehettek tanúi a kilátógatók, ugyanis a 2022-es év legjobb kézilabdázója szurkolói szavazáson a legtöbb voksot elnyerő Győri Barbara vehette át az elismerésért járó díjat. Ám ezután a közepébe is vágtunk a dolgoknak, a kezdő sípszó elhangzásával útjára indult a labda a NEKA elleni találkozón.

Az első támadásunkat nézve arra gondolhattunk, hogy kezdődhetett volna pozitívabban is számunkra a meccs, ugyanis első labdaérintéséből Wéninger Alexa védte Pál Tamara büntetőjét. A folytatás viszont már sokkal jobban nézett ki, hiszen Grosch Vivien és Pelczéder Orsolya volt eredményes lerohanásból.

A 2-0-s vezetés után a NEKA fiataljai vették át az irányítást, az 5-3-nak ők örülhettek. Győri Barbara parádés ziccervédéssel váltotta Suba Sárát, ebből a túloldalon Szabó Kitti szerezhette meg az első gólját, ami csapatunknak a hatodikat jelentette. Sajnos 8-6-nál még mindig a vendégek voltak előnyben, ami Vágó Attilának sem volt ínyére, így a 16. percben vezetőedzőnk időt kért.

A 19. percben fordult a kocka, Simon Petra labdalopása után ő maga volt eredményes indításból, amivel 9-8-ra módosítottuk az állást javunkra. Dakos Noémi szemfüles labdaszerzése után pedig a játékszer az ellenfél kapujában landolt, amivel 11-8-ra léptünk el. A háromgólos előnyről Román Dorina mozdította el együttesünket, hétméteresből talált be. A félidőre mégis újra három gól lett, 14-11-ről várhattuk a folytatást.

A szünet után Pál Tamara betörésével emberhátrányban harcoltuk ki újra a négygólos fórt. Az esélyünk megvolt, hogy még ennél is távolabb kerüljünk a NEKA-tól, de nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. A 44. percben kihasználta ellenfelünk a hibáinkat, így 20-18-ra megközelített.

Vágó Attila időkérése után Simon Petra gólja megnyugtatta a hazai kedélyeket, ám izgulnivalónk még így is volt. Suba Sára két szép védéssel váltotta Győri Barbit a kapuban, ennek és az eredményesebb támadójátéknak köszönhetően 24-19 lett nekünk. Az utolsó tíz percre fordulva Szabó Kitti a harmadik kétperces büntetését is megkapta, így ő már nem lehetett a segítségére csapattársainak a hátralévő időben. Három gólra újra visszazárkóztak Bohus Bea lányai, de négy perccel a lefújás előtt 27-22-re módosítottuk az állást. Megnehezítették ugyan a dolgunkat a balatonbogláriak, de a győzelmet nem tudták elvenni tőlünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 11. forduló

2023. január 21. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 250 néző

MTK Budapest‒NEKA 28-25 (14-11)

Játékvezetők: Sándor L. Szikszay Cs.

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch 1, Román 3 (3), Simon 6 (1), Szabó L. 2, Pál 4, Pelczéder 2. Csere: Győri (kapus), Mazák-Németh 1, Szabó K. 2, Dakos 5, Juhász, Kobela 1, Sallai 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

NEKA: Wéninger ‒ Molnár 3, Kellermann 1, Szabó L. 1, Varga 4 (3), Csíkos 5, Szabó A. 4 Csere: Németh, Zaj (kapus), Ferenczy 1, Uhrin 3, Horváth, Faragó, Kovalcsik 2, Zsembery, Gém 1.

Vezetőedző: Bohus Bea

Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3.

Kiállítások: 12 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Nem becsültük le ellenfelünket, ennek ellenére nem úgy pörögtünk, ahogy kellett volna. Nagyon sok ziccert hibáztunk, így nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni a mérkőzésen, a háromgólos differencia volt a jellemző. A legfontosabb, hogy megszereztük a két pontot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!