Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: a félidei hétgólos hátrányból egyet tudtunk ledolgozni a végére

Publikálva: 2023.01.28 Frissítve: 2023.01.28 Kézilabda

A mieink számára újból nehéz ellenfelet tartogatott a bajnokság következő állomása, ugyanis a fővárosi zöld-fehérek után a többszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vendégei voltunk.

A szerdai Fradi mérkőzéshez hasonlóan ez a találkozó sem indult gólszegényen, hiszen öt perc alatt öt gól született, amiből sajnos hármat a hazai csapat szerzett. A folytatásban is a győriek domináltak, így 5-2-es vezetésüknél Vágó Attila kért időt. A támadójátékunk korántsem volt olyan gyors és lendületes, mint a hétközi találkozón, amit a vendéglátóink könyörtelenül, gyors gólokkal büntettek.

A hibáink nem maradtak megtorlás nélkül, ami az álláson is hamar megmutatkozott, negyedóra játék után hatgólos hátrányban voltunk. A 21. percben újabb indításgólt kaptunk Győri-Lukács Viktória révén, így először nőtt a különbség hétre. Innen gyorsan ötre zárkóztunk, amihez hozzájárult, hogy Győri Barbara védte Ana Gros próbálkozását, illetve Szabó Kitti és Pelczéder Orsolya is be tudta venni a hazai kaput. Az első félidő végére viszont nem tudtuk ezt megtartani, így 17-10-ről várhattuk a folytatást.

A fordulás után a harmadik üreskapus találatukat lőtték a győriek, amivel 21-12-es mínuszba kerültünk. A lányainkon látszott az enerváltság és a fáradtság, sokat kivett belőlük a szerdai meccs, ami pontatlanságokat eredményezett. Ennek ellenére is nagyon küzdöttek, de a két csapat közötti dinamizmus és sebességkülönbség meglátszott. A 45. percben már 26-16-ra nőtt a különbség ellenfelünk javára. A hátralévő időben igyekeztünk kozmetikázni a differencián, ami összejött, hiszen eggyel csökkentettük a félidei hátrányt a mérkőzés végére.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 12. forduló

2023. január 28. 18:00, Győr, Audi Aréna, 1907 néző.

Győri Audi ETO KC‒MTK Budapest 31-25 (17-10)

Játékvezetők: Őri E., Pozdena E.

Győri Audi ETO KC: Solberg 3 ‒ Győri-Lukács 9, Gros 2 (2), Nze Minko 4, Broch 3, Oftedal 3, Fodor 3. Csere: Haugsted 2, Blohm 2, Schatzl, Despotovic, Ogonovszky, Farkas.

Vezetőedző: Ambros Martin

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 1, Simon 2, Mazák-Németh, Szabó L. 1, Pál 8 (3), Sallai. Csere: Suba 1 (kapus), Szabó K. 7, Dakos 1, Román 1, Mészáros-Mihálffy 1, Pelczéder 1, Juhász 1, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Az első félidőben látszódott a fáradtság rajtunk, hiszen két nagyon erős ellenfél szerepelt a heti programunkban. Hiányzott a dinamika a játékunkból, illetve sok ziccert kihagytunk. Örülök neki, hogy a második félidőben volt tartása a csapatnak, és sikerült csökkenteni a hátrányunkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!