Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: a 2023/24-es kupasorozatban is minél tovább szeretne menetelni csapatunk

Publikálva: 2023.11.13 Frissítve: 2023.11.12 Kézilabda

A Tippmix Magyar Kupa első állomásán a SZISE-Bamba Marha csapata vár ránk.

A bajnoki pontvadászatot a Tippmix Magyar Kupa harmadik fordulójának mérkőzése töri meg, hiszen kedden, a másodosztályú SZISE-Bamba Marha alakulatánál vendégeskedünk. Az összecsapásra ellenfelünk hazai pályáján, Tökölön kerül sor 17:00 órától.

Remek emlékeink vannak az előző szezon Magyar Kupa sorozatáról, hiszen egészen a tatabányai négyes döntőig verekedtük magunkat. Ugyan a döntő hétvégéjén mindkét meccsen alulmaradtunk, de szuper tapasztalatokkal és élményekkel zártuk a két napot. A tavalyihoz hasonlóan a harmadik fordulóban csatlakozunk be ezúttal is a kupába, ahol NBI/B-s ellenfél vár ránk a Szent István SE személyében.

Ellenfelünk az NBI/B-s bajnokság nyolcadik helyén áll jelenleg, kilenc szerzett ponttal. Lepsényi Sándor tanítványai zsinórban két győztes mérkőzést tudhatnak maguk mögött, hiszen előbb a Szigetszentmiklós, majd a Szeged csapata ellen nyertek. A Magyar Kupában ellenfelünk már játszott fordulót, a PC Trade Szegedi NKE legyőzésével jutott tovább a második körből. A Szent István SE állománya főként fiatal játékosokból áll, egy-két rutinos kézilabdázó egészíti ki az együttest. A gárda húzóembere és a házi góllövőlista vezetője Pasqualetti Tímea, őt pedig a tehetséges jobbszélső, Szabó Eszter követi a rangsorban negyvenkét találattal. 

A célunk nem lehet más, mint folytatni a Dunaújváros ellen elkezdett sikerszériát, és győzelemmel hangolódni a szombati nagyon fontos békéscsabai K&H Liga mérkőzésre.

Vágó Attila: ‒ Nagyon szép emlékeink vannak az előző idény Tippmix Magyar Kupa sorozatáról, és ebben a szezonban is célunk a lehető legmesszebb eljutni. Ehhez az első lépést kedden a Szent István SE ellen kell megtennünk. Nem szeretnénk félvállról venni az összecsapást, és senki nem becsülheti le ellenfelét amiatt, hogy a másodosztályban szerepel. Ugyanúgy készülünk a mérkőzésre, mint az NB I-es bajnokira.

Tippmix Magyar Kupa III. forduló

2023. november 14. kedd 17:00, Tököl, Városi Sportcsarnok

SZISE-Bamba Marha‒MTK Budapest

Játékvezetők: Budai-Bock K., Wenzel T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!