Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: a 2022-es év első megméretése következik

Publikálva: 2022.01.20 Frissítve: 2022.01.20 Kézilabda

A bajnokság 12. fordulójában a Kisvárda Master Good SE együttesét fogadjuk.

Az elmaradt győri mérkőzést miatt a 2022-es esztendőben női kézilabdacsapatunk nem lépett még pályára a K&H Női Kézilabda Liga sorozatában. Utoljára – tétmérkőzést – december 29-én játszottak, amikor magabiztos győzelmet arattak a Vasas SC gárdája ellen. A közel egyhónapos szüntet követően, január 22-én ─ szombaton ─ 18:00 órai kezdettel újra bizonyíthatnak Vida Gergő tanítványai, ezúttal a Kisvárda ellen.

Igazi rangadónak ígérkezik a találkozó, ugyanis mindkét együttes az eddig eltelt tíz forduló után tíz megszerzett ponttal áll a bajnokság hatodik ─ MTK Budapest ─, illetve hetedik ─ Kisvárda Master Good SE ─ pozíciójában. A kisvárdaiak öt vereséget és öt győzelmet szereztek, míg mieink négy győztes és négy vesztes meccs mellett két döntetlent tudhatnak magunkénak.

Ellenfelünket ─ a tavalyi szezonhoz hasonlóan ─ továbbra is Bakó Botond vezetőedző irányítja. A trénernek – hosszú sérülése után – már újra rendelkezésére áll a korábban MTK Budapest színekben kézilabdázó, rutinos jobbátlövő, Karnik Szabina. A 2021/22-es idényre újoncok is érkeztek a kisvárdaiakhoz, Tamara Radojevics, aki nem lehet ismeretlen az NBI-es női kézilabdát követők számára, hiszen a szerb játékos egyéves békéscsabai kitérő után ismét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeieket erősíti. Mellette pedig Aleksandra Stamenics, Schulega Darina, Mérai Maja, valamint Juhász Gréta csatlakozott a kerethez a nyár folyamán.

Bakó Botond lányai az idei évben már összecsaptak az Érd együttesével, hazai környezetben 31-27-es győzelmet szereztek, úgy, hogy a mérkőzés folyamán kezükben tartották a találkozó sorsát, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük. Sőt január 19-én ─ szerdán ─ elhalasztott mérkőzést is pótoltak a Vác ellen, melyen, idegenben ugyan végül kikaptak, de küzdelmes meccset játszottak.

Vida Gergő beszélt az elmúlt időszakról, valamint a hétvégi ellenfelünkről.

 ─ Az elmaradt meccs miatt hosszú idő eltelt az utolsó tétmérkőzésünk óta, illetve a koronavírus-járványos megbetegedések okán igencsak megfogyatkozva voltunk az utóbbi időben, de ezen a héten már szinte teljes létszámmal tudtunk készülni szombati ellenfelünkre. A Kisvárda az Érd ellen magabiztos sikert aratott az előző hétvégén, szerdán pedig egy elmaradt fordulót pótoltak a Vác ellen, ahol szoros első félidő után szenvedtek vereséget. A szombati mérkőzés kiemelten fontos számunkra, hiszen közvetlen riválist fogadunk hazai környezetben. Mindenki szeme előtt a győzelem lebeg, a lányok kiválóan dolgoztak az edzések során, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy itthon tartsuk a két pontot.

 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 12. forduló

MTK Budapest−Kisvárda Master Good SE

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 2022. január 22. szombat 18:00

Játékvezetők: Felhő, Öcsi 

A mérkőzést YouTube-csatornánkon közvetítjük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!