Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: 2022 utolsó megméretése következik

Publikálva: 2022.12.28 Frissítve: 2022.12.27 Kézilabda

A karácsonyi pár napos pihenő után a Siófok KC ellen lépünk pályára.

Igazán jó hangulatban mehetett el csapatunk karácsonyi szünetre, hiszen az ünnep előtt, december 22-én az Érd ellen frenetikus győzelmet arattak a lányok. Az első perctől kezdve a mieink irányították a játékot és a két pontot a vártnál sokkal könnyebben, nyolcgólos győzelemmel hoztuk el az érdi lányoktól.

Ezután december 26-a délutánig fellélegezhettek a játékosok, hiszen szeretteik körében tölthették a karácsonyt, ám a munka már javában zajlik azóta. Az esztendő utolsó összecsapásán, a Siófok KC vendéglátói leszünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Vágó Attila bízik a felfelé ívelő tendenciában:

‒ Hazai pályán a Siófok KC csapatát fogadjuk, bízom benne, hogy az elmúlt meccseken mutatott teljesítmény, amely mérkőzésről mérkőzésre javult ezen a találkozón tovább emelkedik. Otthoni környezetben és az év utolsó meccsén meglepetést szeretnénk okozni.

Ellenfelünk kerete jelentősen megváltozott az előző évhez képest, három nagyon meghatározó játékos Katarina Jezics, Simone Böhme és Andela Janjusevics ‒ év közben távozott ‒ más klubnál képzelte el jövőjét. A távozók mellett többen is érkeztek az állomány megerősítésére, számos idegenlégiós szerepel a listán: Ana Kojics, Dejana Milosavljevics, N’Diaye Hawa Ramatou, Marina Rajcics, illetve Abdourahim Dounia. A külföldi játékosokon kívül magyar fiatalok is a Balaton-parti várost választották, így tett Kajdon Blanka és Török Lilly is.

A házi góllövőlistát Tamara Mavsar vezeti ötvenhét találattal, őt pedig a magyar-válogatott átlövője, Debreczeni-Klivinyi Kinga követi. Pénteki ellenfelünk jelenleg a tabella hetedik helyén áll, nyolc pontot szereztek az eddigi pontvadászatban. Négy győzelmüket a NEKA, Kisvárda, Debrecen, és az Alba Fehérvár gárdái ellen érték el, míg a Vác, Győr, Ferencváros, és a Dunaújváros ellen alulmaradtak.

Az év utolsó bajnokiján nagy szüksége van a lányoknak a hazai közönség buzdítására, így aki teheti a helyszínen tekintse meg a párharcot, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy nagy csatát tartogat ez a mérkőzés!

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 9. forduló

2022. december 30. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Siófok KC  

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!