Atlétika
Kulunics Vince

Két félidő, két dupla (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.01.24 Frissítve: 2018.01.24 Labdarúgás

Győzelemmel indítottuk az évet.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Monori SE 4-3 (2-2)

Budapest, Ikarus BSE Sportpálya

Gólszerző: Jakab (5., 34.), Lencse (59., 86.), illetve Ficsor (13.), Bonifert (36.), Mundi (65.)

MTK Budapest: Első félidő: Fadgyas – Szabó Zs., Sziklási, Talabér, Nagy Zs. – Szabó D., Varju, Jakab, Szuhodovszki – Tóth, Korozmán

Második félidő: Varga – Katona, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Bayer, Kanta, Takács R. – Torghelle, Lencse.

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Monori SE: Bozsó, Sági, Barthel, Tóth, Pintér (Fábián, 80.), Karacs, Májer, Berki (Tamás, 67.), Ficsor, Mundi, Bonifert (Haragos, 80.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

2018 első felkészülési mérkőzésén labdarúgócsapatunk az NB III keleti csoportjának listavezetőjét, a Monori SÉ-t látta vendégül. Feczkó Tamás az első félidőben főként fiataloknak adott lehetőséget, akik az őszi szezonban, az NB III-ban már találkozhattak a monoriakkal.

Az összecsapást a mieink kezdték jobban, hiszen már az 5. percben megszereztük a vezetést. Varjut lökték fel 17 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást pedig Jakab magabiztosan tekerte a hosszú sarokba. Három perccel később megduplázhattuk volna az előnyt, de Jakab középre ívelt pontrúgását követően Sziklási fejesét védte a vendégek hálóőre.

A Monor öt perccel később egyenlíteni tudott, amikor Ficsor kapott labdát a tizenhatos jobb oldalán, majd szépen emelt a tehetetlen Fadgyas fölött a kapunkba.

A 34. percig kellett várni a következő lehetőségig: ekkor ismét Jakab végezhetett el szabadrúgást – ezúttal 20 méterről – és pazar mozdulattal a rövid sarokba csavarta a labdát. Sokáig nem örülhettünk, ugyanis két perccel később Bonifert könyörtelenül kihasználta a védelmünk pillanatnyi megingását, így 2-2-vel fordultak a csapatok.

A második játékrészre már rutinosabb sor jöhetett, igaz Schäfer, Borbély, Gera, Bori, Vass Ádám, Balogh, Farkas, Bese, Szerencsi, Szentpéteri és Hrepka sem szerepelhetett a találkozón sérülés vagy betegség miatt.

Mindössze 15 perc kellett az új tizenegynek, hogy megszerezze a vezetést: Torghelle találta meg Vass Patrikot, aki a jobb oldalról lőtt, a kapusról kipattanó labdát pedig Lencse bombázta a kapuba.

Ahogy az első félidőben, most sem tartott sokáig az előnyünk: ezúttal Mundi válaszolt – szép emeléssel – a 65. percben. Bayer akrobatikus mozdulattal ki tudta rúgni a kapu torkából a labdát, de az már áthaladt a gólvonalon.

Egészen a 86. percig úgy tűnt, döntetlennel nyitjuk a felkészülési meccsek sorát, de ekkor Vass Patrik kiválóan adott be jobbról, a labdáját pedig Lencse kapásból, gyönyörű mozdulattal juttatta a monori kapuba, ezzel eldöntve a találkozót.

Feczkó Tamás: – Elégedett voltam a fiatalokkal az első félidőben. Nagyon sokat dolgoznak Pölőskei Gáborékkal azért, hogy idekerüljenek, és megérdemelten szerepelhettek az első csapatban. Látszott, hogy labdahiányunk van, mert sokszor nem úgy alakultak a helyzetek, ahogy szerettük volna, de ez normális a felkészülés második hetében. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!