Vívás – kard
Szatmári András

Későn eszmélt (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.23 Frissítve: 2020.12.22 Vívás – tőr/párbajtőr

Egyesületünk tőrvívóját, Pöltz Annát faggattuk a hétvégi országos bajnokságról.

Az MTK Budapest tőrözője a negyeddöntőig menetelt az országos bajnokságon, ám ott Hajas Nóra kifogott rajta.

Nem állítom, hogy úgy ment, ahogy szerettem volna, mert kikaptam a negyeddöntőben. Picit elrontottam az asszó elejét, későn jöttem rá, mit kellene csinálni, és már lejárt az idő. Sajnos nem tudtam elég korán kivitelezni, amit szerettem volna, és a második harmad második felétől csináltam azt, amit kellett volna, de ez már késő volt – értékelt a 20 éves vívó. – A verseny elején minden jól ment, a táblán az összes asszómat magabiztosan tudtam hozni, egyben voltam fejben és fizikailag is, illetve nem is izgultam. Sajnálom, hogy a vége így alakult.

Anna a verseny lebonyolításáról és arról is beszélt, mire lehetett volna képes a női tőr csapat.

Nekem kedvező, hogy a selejtezők külön napon vannak, hiszen utána van idő pihenni, ha esetleg nincs jó napom, akkor később még javíthatok. Inkább amiatt voltam szomorú, hogy csapatban nem tudtunk indulni, hiszen a négybe bekerülhettünk volna és akár az érem is reális cél volt.

Zárásként a Brüll Alfréd Akadémia sportolója azt is elárulta, mit tartogat számára a következő év.

Úgy tűnik, márciustól lesznek nemzetközi versenyek, amiken mindenképp szeretnék részt venni és jól vívni. Utána jön a többi, nem tudjuk még pontosan, mire számítsunk. Januártól már újra elkezdjük a vívóedzéseket, kijavítjuk a hibákat, hiszen most van rá idő, és építkezünk folyamatosan a versenyekig, ráadásul megújult a Szőcs Bertalan Vívóterem is, így 21 századi körülmények között készülhetünk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!