Vívás – kard
Szatmári András

Karatékáink megnyerték a csapatversenyt

Publikálva: 2021.02.08 Frissítve: 2021.02.08 Karate

A hétvégi mérleg: huszonöt érem, közte tizennégy arany.

Nagyszerű kezdeményezés eredményeként csapatunk részt vett a Magyar WKF Karate Liga 3. fordulóján, mely Zalaszentgróton került megrendezésre.

A szervezők négy versenyállomást jelöltek ki a ligasorozatban, ahol tízéves kortól, előregisztrációt követően versenyezhetnek a sportolók.

Mindkét versenynapon képviseltette magát az MTK Budapest karatecsapata. Első nap a kadetek, juniorok, U21-es és felnőtt versenyzők, a másodikon pedig a 10-14 éves gyerekkorosztály mérte össze tudását.

A  nyitónapon kata (formagyakorlat) kategóriában, a felnőttek között Sterck Laura ismét győzedelmeskedett, és a dobogó legfelső fokára állhatott. Juniorkorcsoportban – szintén katában – Kovács Dominika is első helyen végzett.

Kumitésaink igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Hárspataki Gábor első helyen végzett a -75kg-os kategóriában, a felnőttek között. Baranyi Zsófia a -55kg-osok U21 és felnőttmezőnyében mindkétszer aranyérmet szerzett. Ugyancsak két kategóriában (U21 és felnőtt) mutathatta meg tehetségét Ilankovics Alekszandra, aki két súlycsoport összevonása után (-61kg és +61kg) mindkétszer győzni tudott. Az U21-es sportolók versenyében Botos Botond az első helyet szerezte meg.

Szegedi Döme, a felnőtt kategória -67kg-os súlycsoportjában nagyon jó formát mutatva szerezte meg az aranyérmet.

A kadetek között Fischer Bálint első helyen végzett, kiemelkedő teljesítményt nyújtva, az -52kg-os súlycsoportban.

A verseny másnapján, vasárnap a gyerek- és minikadet kumite kategóriákban remek teljesítményt nyújtott Tóth Máté és Tóth Zsombor (12-13 éves korcsoport, -45kg) ikerpár, a helyezésekért folytatott körmérkőzéses küzdelemben Zsombor első, míg Máté második lett. Az előző ligafordulóban a sorrend pont fordított volt. A szintén tehetséges Dalnoki Szofi a 12-13 évesek között, a -42kg-os súlycsoportban első helyen végzett. Kovács Gergely a -40kg 12-13 éves kategóriában aranyérmet vehetett át a versenynap végén.

A két napot eredményesen zárta az MTK Budapest csapata, 14 aranyérmet, 5 ezüst és 6 bronzérmet szerzett, mellyel összesítésben a csapatok között első helyen végzett.

A sportolók kiváló formában vannak, és nagy lelkesedéssel várják a következő, egyben a ligasorozat záró eseményét, mely február 27 és 28-án kerül megrendezésre Szarvason.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!