Atlétika
Jankovics Dániel

Karate: új impulzusokkal színesítik karatékáink felkészülését a hazai rendezésű vb-re

Publikálva: 2023.08.25 Frissítve: 2023.08.24 Karate

Iráni, izraeli, ukrán, szlovák és román versenyzők társaságában kezdte meg felkészülését az októberi, budapesti karate-világbajnokságra a magyar válogatott küzdelmi (kumite) szakágának bő kerete.

A napokban már beszámoltunk róla, hogy az előző hetet gyomaendrődi edzőtáborozással töltötték karatékáink, akik közül a válogatott versenyzők már az október végi hazai csúcsviadalra tréningeznek, jövő héten pedig a francia válogatottal edzenek a mieink. A közös készülésnek részesei a magyar karatesport legjobbjai, köztük a Tokióban olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor. Vezetőedzőnk, Fischer Mihály a következőképp fogalmazott az új ingerekről, amik versenyzőit érték.

‒ A cél az volt, hogy az alapozási időszakban a versenyzőink a jól ismert hazai közeg mellett találkozzanak más impulzusokkal is. Ezt a más országbeliek jelenléte teremtette meg, akik sokszínűvé és még minőségibbé tették a felkészülést. 

Fischer Mihály, amellett, hogy szakosztályunk vezetőedzője, a kumiteválogatott szakvezetői posztját is betölti. A szakember kitért rá, hogy a tavaszi Európa-bajnokságon kéztörést szenvedő tanítványa már túl van a sérülésen, és mind lelkileg, mind pedig fizikailag rendkívül motivált.

‒ Úgy érzékelem, még elszántabb, mint amilyen az olimpia előtt volt! Az, hogy egy hazai rendezésű világbajnokságon bizonyítson, különös hangsúllyal bír a számára, és ennek megfelelő a munkához való hozzáállása is.

A gyomaendrődi tábort meglátogatta Mészáros János is ‒ az MKSZ elnöke ‒, aki kiemelte, a hazai rendezésű vb-n való szereplés történelmi lehetőségét. Arra kérte a sportolókat, hogy az indulást ne tekintsék extra tehernek, ugyanakkor tegyenek meg minden tőlük telhetőt a felkészülés és a versenyzés során.

A súlycsoportokban többségében már eldőlt, hogy kik képviselik majd a magyar színeket a Papp László Sportarénában október 24. és 29. között, néhány kategóriában ugyanakkor még többen is versengenek a vb-indulásért. Csapathirdetésre a tervek szerint a szeptember 17-18-i Budapest Open nemzetközi viadalt követően kerül sor. Ezután Erdély, közelebbről Sepsiszentgyörgy ad néhány napig otthont a kumitéseknek, akik újfent több más nemzet sportolóival együtt készülnek majd, végül pedig a világbajnokság előtti héten a tatai edzőtáborban végzik el az utolsó simításokat.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!