Atlétika
Krizsán Xénia

Karate: Tetoválással tiszteleg az olimpiai siker előtt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.09.12 Frissítve: 2021.09.12 Karate

Nagy jelentéssel bíró szimbólumot varratott magára Hárspataki Gábor.

A Tokióban megszerzett olimpiai bronzérmének állít emléket különleges tetoválásával egyesületünk karatékája, Hárspataki Gábor. A sportoló jobb alkarján mostantól a győzelem istennője látható.

– A tetoválásom összetett. Az első hegy, amit egy ember próbál végigjárni, az a mostani eredményeimre utal, amiket elértem. A másik hegy, ami magasabban van, azok a jövőbeli céljaim, amiket el szeretnék érni. A központi alak Niké, a győzelem istennője és benne pedig az az idő, ami mindent megfordított az életemben, nem csupán a meccset – árulta el Gábor, az olimpián az utolsó pillanatban bevitt, és ezzel érmet érő fejrúgására utalva.

A karomra került szoborról tudni kell, hogy az alja azért van összetörve, mert az jelképezi a pályafutásom elejét, ahol még kezdő, kis szeleburdi gyerek voltam, majd a kicsúcsosodása az egész életem kicsúcsosodását jelentő tokiói sportcsarnokot, a Nippon Budokánt örökíti meg. Nagyon hálás vagyok Fóris Györgynek, hogy ezt így megtervezte és felvarrta rám. Olyan lett, amilyennek megálmodtam. Ez a második tetoválásom, ami az idei olimpiáról szól, de nagyon örülnék neki, ha a felkarom a párizsi ötkarikás játékokról szólhatna – tette hozzá a karatéka, aki a hétvégén kvalifikációs versenyen lép tatamira, novemberben pedig a dubaji világbajnokságon versenyez majd.

Forrás: nlc.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!