Vívás – kard
Szatmári András

Karate: Hárspataki Gábor olimpiai kvótát szerzett! (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.06.12 Frissítve: 2021.06.13 Karate

Hársi harmadik helyen zárt a párizsi kvalifikációs versenyen, így ott lehet a tokiói ötkarikás játékokon.

Klubunk karatékája, Hárspataki Gábor csodálatosan szerepelt a 75 kilogrammosok mezőnyében a párizsi olimpiai kvalifikációs verseny szombati napján. Gábor először Tomas Silva ellen győzött 1-0-ra, majd Maciej Jan Boguszewskit verte 6-2-re.

Ezután a hong-kongi Lee ellen is 1-0-ra nyert, majd Quentin Mahaudent verte 4-0-ra. Picivel később a jordániai Alnajjart is kétvállra fektette, ezzel bejutott a legjobb négybe, ahol körmérkőzés után az első három sportoló juthatott ki Tokióba.

Hársi legjobb négy között először kapott ki szombaton a kazah Nurkanattól, ezután pedig drámai csatában, öt másodperccel a vége előtt szerzett ipponnal győzte le újra Alnajjart.

Egyesületünk kiválósága utolsó mérkőzésén 0-0-s, taktikus döntetlent ért el Noah Bitsch ellen, ezzel a harmadik helyen zárt, így már biztos, hogy ott lesz a tokiói olimpián. Gábor ezzel az MTK Budapest második kvótáját szerezte szombaton, hiszen korábban Pigniczki Fanni is kvalifikálta magát az olimpiára.

A lányok 61 kilogrammos küzdelmében klubunk mindössze 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra egy mérkőzésre volt attól, hogy bekerüljön a négyes körmérkőzésbe. Aleksandra két győzelem után a vigaszágra került, ahol újabb két diadal után egy meccsre volt a legjobb négytől, ám ott nagy csatában kikapott kazah ellenfelétől, de így is fantasztikusan teljesített egész nap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!