Kézilabda
Poczetnyik Luca

Karate: Itt a 102. Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes! (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.08.06 Frissítve: 2021.08.06 Karate

25 éves sportolónk csodálatosan küzdött egész nap, bronzérem lett az eredménye.

Klubunk karatékája, Hárspataki Gábor fantasztikusan teljesített a tokiói ötkarikás játékokon a 75 kilogrammosok küzdelmében. A csoportmérkőzések során Hársi 2-2-t játszott az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal, de előbb szerzett ponttal megnyerte a meccset.

Ezt követően 8-3-ra kikapott az amerikai Thomas Scott ellen, majd ikszelt az ukrán Sztaniszlav Horunával. A csoport utolsó meccsén győzelem kellett a továbbjutáshoz, és sokáig úgy tűnt, elúszik az érmes remény. Igen ám, de 1-0-s hátránynál, szinte az utolsó pillanatban Hársi sikeresen fejbe rúgta japán ellenfelét, ami három pontot ért, így csoportelsőként jutott tovább.

Az egyik küzdelem alatt egyesületünk kiválóságának eltört az orra, ráadásul az elődöntőben az ötszörös világbajnok, azerbajdzsáni Rafael Aghayev várt rá. Az azeri kezdte jobban a mérkőzést, hamar hárompontos előnyre tett szert. Sajnos ezután is Aghayev akarata érvényesült, 7-0-s győzelmet aratott, ezzel ő jutott a döntőbe.

Hársinak azonban nincs oka keseregni, hiszen a szenzációs csoportkörének köszönhetően, sportágában egyedüli magyar résztvevőként olimpiai bronzérmet szerzett, mely az MTK 102. olimpiai medálja.

Hársi! Szívből gratulálunk!

Az MTK Budapest három bronzéremmel zárta a tokiói olimpiát. Kard csapatban Szatmári András, dzsúdóban Tóth Krisztián, karatéban Hárspataki Gábor végzett harmadik helyen.

Szép volt fiúk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!