Kézilabda
Dakos Noémi

Karate: olasz meló (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.17 Frissítve: 2021.12.16 Karate

Kimagasló eredmények az olaszországi versenyen, hajszálon múlt a testvérdöntő a kadét -52 kilogrammosok között.

Egyesületünk sportolói december 10-12 között a WKF Youth League sorozat olaszországi állomásán indultak. A versenyt Lido di Jesolo-ban rendezték.

A csapat úgy döntött, hogy jelenlegi járványhelyzet ellenére is elutazik a többezer sportolót felsorakoztató, rendkívül színvonalas megmérettetésre.

Fleischer Dóra, Dudás Zsombor, Fischer Bálint, Tóth Máté és Tóth Zsombor képviselte az MTK budapesti műhelyét, míg Benkő Zsolt és Vitályos Eszter Sepsiszentgyörgyről érkezett a versenyre.

A szezont ezzel a rendkívül nívós és kategóriánként is nagy létszámmal bonyolított eseménnyel zárta a klub. A világ minden tájáról érkeztek sportolók, így többek között az Amerikai Egyesült Államokból, Mexikóból, Ukrajnából, Belgiumból és Görögországból is.

A pénteki napon kezdődött a verseny a juniorkorosztály számára. Klubunk négy sportolója, erős mezőnyben, több kört nyerve menetelt előre, de sajnos kevés különbséggel legyőzőre találtak, és ahol volt vigaszág ott sem sikerült az éremszerzés.

Szombaton a kadétversenyzők napja volt, három fiúnk állhatott tatamira. A Tóth ikrek, Máté és Zsombor azonos kategóriában, az -52 kilogrammosok, míg Fischer Bálint a -63 kilogrammosok között versenyzett. A nap hosszúra nyúlt, mert délután kezdődtek a kategóriák és a helyosztók, a döntőket pedig későn este rendezték.

A mezőnyben az eddigi WKF Youth League versenyekhez hasonlóan nagyon erős, magasan kvalifikált sportolókat vártunk és kaptunk.



A kadét -52 kg kategóriában Tóth Máté és Tóth Zsombor is körről-körre haladtak előre. Voltak magas pontkülönbséggel megnyert meccsei a fiúknak, Zsombor például az olasz versenyzőt a meccsidő lejárta előtti kipontozással búcsúztatta. Máté öt győztes küzdelemmel jutott döntőbe, Zsombor a legjobb közé jutott, döntőbejutását csak ukrán ellenfele akadályozta meg.

A fiúk edzője kiemelte, hogy a jövő évben megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációs pontgyűjtő versenyein a két fiú mindig a döntőben találkozott, és kettejük között dőlt el az első, illetve második hely sorsa. Ez igazán egyedülálló és kivételes teljesítmény tőlük és felkészítő edzőjüktől, Fischer Mihálytól.

A vigaszágra hosszan kellett várnia Zsombornak, aki erős akarattal taktikus megoldásokkal hozni tudta a bronzmeccsét.

Máté döntős mérkőzése sokáig kiegyenlített volt, és csak az utolsó fél percben változott meg az állás az ukrán versenyző javára, így ezüstérmet szerzett.

Bálint kategóriája is férfias küzdelmeket hozott, és ő is meccsről-meccsre haladva jutott el a legjobbak közé. Ő mindig is határozott fellépéssel és elszántsággal küzdött, csupán hajszál választotta el az éremszerzéstől. Végül az ötödik helyen végzett, kiváló munkával.

Fischer Mihály vezetőedző nagyon elégedett és büszke sportolóira. A közel 30 fős – különböző magyar klubok versenyzőiből álló – küldöttség tagjai közül Máté és Zsombor álhatott dobogóra, és Bálint került legközelebb az éremhez.

Ez igazán remek zárása volt az idei év versenyszezonjának, és kis pihenést követően folytatják tovább a közös munkát, készülve a következő időszakra, kontinensbajnokságokra és hazai versenyekre.

A gyerekek versenyzését és Fischer Mihály edzői munkáját segítette Szegedi Döme, aki versenyzői tapasztalataival járult hozzá az eredmények eléréséhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!