Atlétika
Kulunics Vince

Karate: Éremeső a Tatami-kupán

Publikálva: 2021.03.09 Frissítve: 2021.03.08 Karate

Klubunk karateszakosztályának versenyzői fontos pontokat szereztek.

Március 7-én rendezték az év első korosztályos és felnőtt kvalifikációs versenyét, a Tatami-kupát.

A versenyt a jelenleg érvényben lévő biztonsági előírásoknak megfelelően bonyolították le: kizárólag az edzők és a sportolók léphettek be a csarnokba, és minden kategória eredményhirdetése után a versenyzőknek el kellett hagyniuk a helyszínt.

Két, egymás melletti csarnokban zajlottak a küzdelmek és a kata versenyszámok. Egyikben a gyermekkategóriák 14 éves korig, míg a másik, nagyobb csarnokban három tatamin karatézhattak a 14 éves kor feletti indulók.

Csapatunk összesítésben 19 arany-, 18 ezüst- és 18 bronzérmet szerzett.

Kiemelkedően teljesítettek kumitéseink: Hárspataki Gábor, Baranyi Zsófia, Szegedi Döme, illetve a katások mezőnyében Fábián Csenge és Kovács Dominika. Az U21-esek között Ilankovics Alekszandra ismét az első helyen végzett, míg a juniorok mezőnyében Halmágyi Márk és Gödri-Martis Huba a dobogó tetejére állhatott. Kadet versenyzőink között most Tóth Máté nyert, míg ikertestvére, Zsombor a második helyen végzett. Siklódi Máté (+70 kg) szintén a kadetek között aranyérmet szerzett.
A gyermekek között Jakab Eszter, Kányádi Mihály, Megyesi Lili, Sala Bíborka és Török Panka kumitében győzedelmeskedett, kata versenyszámokban Lukács Ábel és Takács Eszter lett első helyezett.

Fontos állomás volt ez a nap a kvalifikációs versenysorozatban, mert a világjárvány miatt az előzetesen tervezett pontgyűjtő versenyek elmaradtak, vagy elhalasztották őket. Itt ezen a versenyen kellett jól szerepelni és pontokat gyűjteni, így egy lépéssel közelebb kerülni a kívánt célhoz.

Az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra és a májusi felnőtt Európa-bajnokságra a magyar sportolóknak várhatóan külföldi versenylehetőségek nélkül kell pontokat szerezniük. Az első helyezett három, a második kettő, míg a harmadik helyezett egy pontot tudhatott magáénak a vasárnapi verseny után.

Nagy örömünkre szolgált, hogy klubunk karateszakosztályának összes sportolója részt tudott venni. Erdélyből érkezett közel 30 gyermek, kadet, junior és U21-es sportoló, akik Vass Hunor vezetésével ezúttal az MTK-csapatát erősítették.

Összességében elmondható, hogy eredményesen zártuk a napot, voltak nagy harcok, izgalmas küzdelmek, és fontos pontokat szereztünk a kvalifikációs pontgyűjtő sorozat első állomásán.

Karate: Éremeső a Tatami-kupán

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!