Atlétika
Krizsán Xénia

Karate: Éremért megy Hárspataki Gábor

Publikálva: 2021.07.30 Frissítve: 2021.07.30 Karate

Nem lesz könnyű dolga, de mindenképp szeretne felállni a dobogóra.

– Az elsődleges célom, hogy kategóriámban benne legyek az első ötben, de igazából éremért szeretnék menni. Azon leszünk, hogy a csoportban az első kettőben végezzek, és amennyiben ez sikerül, döntőbe jussak, ha pedig már ott vagyok, elhozzam az aranyérmet – idézi a Magyar Karate Szakszövetség sajtóközleménye klubunk versenyzőjét.

Hárspataki Gábor hozzátette, nehéz dolga lesz, mert a csoportból csak az első kettő jut tovább, de úgy érzi, képes elérni a célját. A 25 éves sportoló hathetes felkészülésen van túl és egy hét múlva lép tatamira a japán fővárosban, sportága olimpiai debütálásán. A júniusi párizsi kvalifikációs versenyen való sikeres szereplést követően egyhetes pihenőt kapott, azután napi két edzéssel készült. A küzdelemben a 75 kilogrammos súlycsoportban induló Hárspataki Gábor előbb az állóképességét és a technikáit fejlesztette, majd a taktikai rész került terítékre edzője, Fischer Mihály irányításával.

Az elmúlt tíz napot Sepsiszentgyörgyön edzőtáborban töltötte, ahol magyar és román válogatottak segítették a felkészülését. Ekkor a végső simítások voltak terítéken, a lehetséges ellenfelekre külön is készültek.

– Jól sikerült a felkészülés. Most három nap pihenés következik, hogy feltöltődjek, és éhes legyek a versenyzésre – nyilatkozta az Európa-játékokon harmadik helyezett, Eb-ezüst- és bronzérmes karatés, aki edzőjével, valamint edzőpartnerével, a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Dömével hétfőn utazik ki Tokióba.

A karate egyike annak az öt sportágnak, amely a japán szervezők kezdeményezésére került a tokiói olimpia programjába. A 75 kilogrammosok csoportküzdelmei jövő pénteken magyar idő szerint 10 órakor kezdődnek. A résztvevők két ötfős csoportban körmérkőzéseket vívnak egymással, majd a két-két legjobb az elődöntőben találkozik, és a győztesek vívják a döntőt.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!