Atlétika
Jankovics Dániel

Karate: Dalnoki Szofi bronzéremért küzdhet vasárnap az Európa-bajnokságon

Publikálva: 2024.02.09 Frissítve: 2024.02.09 Karate

A grúziai korosztályos kontinensviadal nyitányán négy sportolónk lépett tatamira.

Pénteken kezdődött el a kadet, junior és U21-es korosztály számára az Európa-bajnokság, és rögtön az első napon több kék-fehér sportolónak szurkolhattunk. Kiss Maja indította a napot szakosztályunk versenyzői közül U21 formagyakorlatban. Kata versenyzőnk az első körben egy győztes majd egy vesztes mérkőzéssel zárta az idei EB-t.

Kumite sportolóink közül Török Panka és Kovács Gergely is az első két meccsét magabiztosan hozta, ám a legjobb nyolc között sajnos szoros csatában alulmaradtak ellenfeleikkel szemben. Mindkét sportolónk bejutott a vígaszágra, de egyiküknek sem sikerült kihasználni az újabb lehetőséget, mindketten vereséget szenvedtek, így a hetedik helyen zárták a kontinensviadalt.

A nap legjobb eredménye Dalnoki Szófia nevéhez fűződik, aki a selejtezők során a tavalyi év Eb-ezüstérmes sportolóját is legyőzve jutott egészen a döntő kapujáig, ahol vezető helyzetből a meccs végén sajnos ellenfele fordítani tudott, így Szofinak nem jött össze a finálés szereplés. Vasárnap viszont a bronzéremért küzdhet, amikor ukrán vetélytársával kell majd megküzdenie a dobogó harmadik fokáért.

Szombaton junior és U21-es versenyzőink lépnek tatamira: Gáspár Laura (junior -48kg), Tóth Máté (junior -68kg), Tóth Zsombor (junior -55kg), Jakubovics Dalma (U21 -55kg), Knirsch Patrik (U21 -75kg), Fleischer Dóra (U21 +68kg).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!