Atlétika
Szabó Beatrix

Karate: Baranyi Zsófia korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes!

Publikálva: 2021.08.23 Frissítve: 2021.08.23 Karate

Az utolsó napra maradt a bravúr.

Hétvégén Finnországban, Tampere városában rendezték a korosztályos karate Európa-bajnokságot, amelyen 11 MTK Budapest sportoló vett részt: Kovács Dominika (kata versenyszám), Tóth Máté -52kg kadet kumite, Jakubovics Dalma -48kg junior kumite, Fleischer Dóra +59kg junior kumite, Gödri-Mártis Huba -61kg junior kumite, Baló Hunor -76kg junior kumite, Baranyi Zsófia -55kg U21 kumite, Ilankovic Aleksandra -61kg U21 kumite, An Nguyen Hoang -67kg U21  kumite, Botos Botond -75kg U21 kumite, Éles Bence -84kg U21 kumite versenyszámban.

Az első két nap nem alakult kedvezően: ugyan sportolóink mindent megtettek a siker érdekében, nem tudtunk dobogós helyezést elérni.

Az utolsó versenynapon a már 18. életévüket betöltött versenyzők léptek tatamira. Botos Botond a harmadik körig jutott, ahol fehérorosz ellenfele búcsúztatta. Ilankovic Aleksandra is a harmadik körben búcsúzott a versenytől, ahol román ellenfele csak egy ponttal bizonyult jobbnak nála. Sajnos egyikük sem került a vigaszágra.

Baranyi Zsófia az U21 kategóriában a -55kg-os súlycsoportban szépen menetelt előre körről körre és taktikus, kiegyensúlyozott karatéval a késő délutáni döntőig jutott.

Az egyenes ági kiesése versenyszakasz és a finálé kezdetéig több órás pihenőidő állt Zsófi és edzője rendelkezésére ahhoz, hogy átbeszéljék a döntő taktikai lépéseit. Zsófi nagyon izgalmas meccsen küzdött svéd ellenfele ellen, ahol mindkét lány ponterősen dolgozott, ám a meccs végén Zsófinak már nem marad ideje megfordítani az állást, így ezüstérmet szerzett.

Az edzők és a sportolók örültek a közös sikernek, de sok pihenőidőt nem ígér a közeljövő, mert szeptember második hetében újra indul a kvalifikációs időszak a következő korosztályos kontinensviadalra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!