Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Karate: a kumite és kata versenyzők szeme előtt is csak a világbajnokság lebeg

Publikálva: 2023.08.30 Frissítve: 2023.08.30 Karate

Mindkét szakág gőzerővel edz a hazai rendezésű eseményre.

Egy korábbi interjú során kumite szakágunk vezetőedzője, Fischer Mihály szót ejtett arról, hogy külföldi versenyezőkkel közösen edzenek kiválóságaink, ezzel is új impulzusokat visznek bele a napi felkészülésébe. Az edzések színesítése továbbra is folyik, ugyanis a héten a francia válogatottal tréningeztek versenyzőink. Az egyik edzésnapon a szövetség elnöke, dr. Mészáros János is meglátogatta a társaságot, és eredményes felkészülést kívánt a sportolóknak.

A küzdelmi kategóriában indulókon kívül a másik szakág, a formagyakorlatosok is nagy munkában vannak. Klubunkból Sterck Laurának, az elmúlt tíz év magyar bajnokának  szurkolhat majd a Papp László Sportaréna nézőközönsége. Laura nemcsak egyéniben, de csapatban is tatamira lép, kék-fehér versenyzőnkkel Fábián Csengével, illetve Tóth Vandával. 

Sportolóink már hetek óta folyamatosan gyakorolnak a kata válogatott két szakvezetője, Büchler Zsolt és Anti Zsuzsanna irányításával. Büchler Zsolt elmondta, az elmúlt időszakban Pusztaberkiben edzőtáboroztak, ahol egy héten át szlovák, ukrán és cseh versenyzők, illetve edzőik is segítették a közös munkát. Ezen a héten Budapesten edz a két csapat, illetve az egyéniben is érdekelt Sterck Laura. Hozzátette, hogy amatőr sportolók lévén a legtöbben munka mellett végzik a felkészülést.

A formagyakorlatosok számára az első megméretés kisebb nemzetközi verseny lesz – most szombaton – Horvátországban. Ezután a larnacai Karate1 Series A viadal következik szeptember végén, ami mindenki számára amolyan főpróba lesz a budapesti világbajnokság előtt.

Forrás: Magyar Karate Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!