Atlétika
Krizsán Xénia

Kajak-kenu: „Felülmúltuk az elvárásokat” – Panyik Zsombor

Publikálva: 2021.09.14 Frissítve: 2021.09.14 Kajak-kenu

A világbajnokságon és olimpiai reménységek versenyén is brillírozó Panyik Zsombort faggattuk a szezon utolsó két versenyéről.

Zsúfolt időszakon van túl klubunk kajakozója, Panyik Zsombor: bő két hete a portugáliai rendezésű ifjúsági világbajnokságon szerzett K2 1000 méteren bronz-, K2 mix 500 méteren pedig ezüstérmet, majd egy héttel később a racicei olimpiai reménységek versenyéről egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza.

– Nagyon elégedett vagyok az egész évvel, remekül sikerült a világbajnokságra a felkészülés. Úgy mentünk oda, hogy egy érmet mindenképp szeretnénk elhozni, ehhez képest kettőt is begyűjtöttünk. Sikerült felülmúlni az elvárásokat.

Mindkét éremért óriási hajrát kellett indítania Zsombiéknak, de ez az előzetes stratégia része volt.

– Úgy beszéltük meg, hogy a döntőkben az utolsó szakaszt húzzuk meg igazán, bár talán K2 1000 méteren picit jobban elengedtük az elején a mezőnyt, mint kellett volna. Kemény volt az előfutam is már 1000 méteren, hiszen küzdeni kellett azért, hogy egyenes ágon döntőbe jussunk. A mix váltó viszonylag új dolog, teljesen más verseny, mint a férfi páros, de rendkívül jó kezdeményezésnek tartom, és nagyon élveztem ezt a számot is.

A két érem után az olimpiai reménységek versenyére is maradt még energia.

– Nagyon fáradt voltam, ráadásul a világbajnokságra volt időzítve a forma, tehát nem volt egyszerű a feladat. Ehhez képest nagyon örülök a két éremnek, bár 500 méteren is el tudtam volna képzelni az aranyat, de az 1000 méter volt a legfontosabb, és azt sikerült is behúzni. 200 méteren a két negyedik hely szintén kiváló, hiszen az 1000 a főszámom, és nagy dolog, hogy a rövidebben is előkelő helyen végeztem.

Zsombi zárásként elmondta, mi vár rá a közeljövőben, de beszélt a következő idényről is.

– Idén már nincsen verseny, három hét pihenőt kaptam, október 1-jén pedig kezdjük újra az edzéseket. A jövő szezonban az olimpiai számokra fogok koncentrálni. Az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is szeretnék dobogóra állni K1 1000 méteren, persze ha nyerek, az sem baj.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!