Atlétika
Nemes Rita

Kajak-kenu: vezetjük az éremtáblázatot

Publikálva: 2023.08.03 Frissítve: 2023.08.04 Kajak-kenu

Pompásan kezdték kajakozóink és kenusaink a korosztályos országos bajnokságot.

Csütörtökön az 1000 méteres versenyekkel elkezdődött a szegedi rendezésű serdülő, ifjúsági és U23-as kajak-kenu magyar bajnokság. A K1 férfi U23-as mezőnyben rögtön kettős MTK-sikernek örülhettünk: Tamási Zsombor arany-, Panyik Zsombor ezüstérmes lett, míg Szendy Maximilián az ötödik helyen zárt.

Később a serdülő U16-os korosztályban még ennél is jobb eredmény született ugyanezen a távon: Mircse Iván ért célba első helyen a fináléban, míg Gazdag Marcell második, Jancsó Levente pedig harmadik lett.

Ezután K2 ifi 1000 méteren a Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra páros ezüstérmet szerzett, a Rappai Bonita Senon, Szabó-Csalló Vanda duó pedig a hatodik helyen végzett.

U23-as férfi 1000 K4-ben Panyik Zsombor és Kós Benedek a Vasas sportolóival, Keresztes Kristóffal és Kovács Gergővel kiegészülve állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

K1 serdülő U15-ös korcsoportban is dupláztunk: Hofer Bianka Vivien első, Szabó-Csalló Nadin második lett, míg a fiúknál Herk László a negyedik helyet szerezte meg.

Ifi C4-ben Mach Igor a KSI kenusaival lett bronzérmes, majd a nap végén Veres Viktória K1 serdülő U16 1000 méteren a kilencedik helyen zárt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!