Atlétika
Nagy Marcell

Kajak-kenu: vezetjük az éremtáblázatot!

Publikálva: 2022.07.29 Frissítve: 2022.07.29 Kajak-kenu

A csütörtöki nap után klubunk vezeti az eredményességi sorrendet a serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságon.

Csütörtökön Szegeden elkezdődött a kajakozók és kenusok serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnoksága. Tehetséges sportolóink fantasztikusan kezdték a fontos viadalt, ugyanis a rengeteg értékes eredménynek köszönhetően az első nap után vezetjük az éremtáblázatot.

Panyik Zsombor megnyerte az ifjúságiak „királyszámát”, ezzel megvan az esélye arra, hogy kijusson a szegedi ifi világbajnokságra, ehhez azonban meg kell nyernie a szétlövést az első válogató győztese ellen.

A serdülők 1000 méteres versenye kettős sikert hozott: Gazdag Marcell rajt-cél győzelmet aratott, mögötte klubtársa, Jancsó Levente ért célba, így a két MTK Budapest tehetség indulhat az őszi olimpiai reménységek versenyén, amit Szlovákiában rendeztek.

A Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra duó K2 ifi 1000 méteren nem talált legyőzőre, így ők is ott lehetnek majd Szlovákiában, ráadásul erősebbik számuk, az 500 méter még hátra van.  

U23-as versenyzőinkre sem lehet panasz: Kós Benedek volt a legeredményesebb két arannyal és egy ezüstéremmel. Benedek csapattársával, Opavszky Márkkal nyert K2 1000 méteren, illetve K4 1000 méteren szintén Opavszky Márk, illetve Szendy Maximilián és Fodor Bence (KSI SE) oldalán. A női U23-asok mezőnyében Rácz Nikolett bronzérmes lett 1000 egyesben, valamint K2 1000 méteren, utóbbi számban a BKV Előre sportolójával, Horton Cassandrával.

Részletes eredménylista ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!