Atlétika
Jankovics Dániel

Kajak-kenu: szombaton is fantasztikusan teljesített szakosztályunk

Publikálva: 2022.07.30 Frissítve: 2022.07.30 Kajak-kenu

Továbbra is pompásan szerepelnek kajakozóink és kenusaink a korosztályos országos bajnokságon.

Szombaton folytatódott a szegedi rendezésű serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokság kajakozóink és kenusaink számára. Először a Szulovszky Petra, Szulovszky Csenge ifi kettős szerzett érmet: Petráék K2 500 méteren állhattak a dobogó második fokára. Később 200 méteren, egyesben Csenge harmadik, Petra ötödik lett. A testvérpár négyesben bronzérmet szerzett Pólai Petrával (Merkapt-Mekler László SE) és Tóth Dianával (Kovács Katalin Akadémia).

K1 férfi serdülő 500 méteren kettős MTK Budapest győzelmet láthattunk: Gazdag Marcell első, Jancsó Levente másodikként ért célba. Jancsó Levente ezután Kollek Mátéval kettesben felállhatott a dobogó legfelső fokára is. A fiú ifjúsági korcsoportban Panyik Zsombor vegyes csapattal lett négyesben ezüstérmes.

Az U23-as korosztályban egyesben Opavszky Márk ezüstérmet szerzett 200-on, míg Szendy Maximilián a hatodik, Kós Benedek a kilencedik lett. Nem sokkal később a Kós, Szendy kettős bronzérmet ünnepelhetett. A Kós, Opavszky, Szendy trió négyesben a KSI sportolójával, Fodor Bencével a második helyen zárt.

A női kajakosok között a Potoniec Zsófia, Gábor Netta tandem picivel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett 200-on.

C2 200 méteren Rácz Nikolett aranyérmes lett a BKV Előrés Horton Cassandrával, egyesben pedig a negyedik helyet kaparintotta meg. A férfiak egyesében Kállai Róbert Gida a második leggyorsabbnak bizonyult, így ezüstérem lett a jutalma.  

Részletes eredménylista ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!