Kézilabda
Kobela Tamara

Kajak-kenu: sokat kockáztat az olimpiáért Korisánszky Dávid (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.07.09 Frissítve: 2023.07.08 Kajak-kenu

Ujjműtétje után újult erővel vágott bele a világbajnoki felkészülésbe a kenus Korisánszky Dávid, aki sérülése miatt lemaradt az Európa Játékokról. A 30 éves versenyző immár édesapaként, családfenntartóként küzd azért, hogy kijusson a párizsi olimpiára, emiatt a szobafestőként dolgozó sportember félretette az ecsetet és a létrát, lemondta a megrendeléseit, és leadott 12 kilót. A sportal.hu cikke.


– Amikor 2021-ben megtudtam, hogy a menyasszonyom terhes, akkor elgondolkodtam, hogy maradjak-e a sportban, vagy a civil foglalkozásomat helyezzem előtérbe. Kicsit féltem attól, hogy abba kell hagynom a kenuzást, amit nagyon szeretek. Ha valaki nem olim­piai versenyszámokban szerepel, abból nem tud családot fenntartani, pelenkát, ételt, új cipőt venni a gyerekének. Aki más számban versenyez, mint például én 200 méter egyesben, azt szeretik-szeretik, de más az anyagi megbecsültsége – mesélte lapunknak Korisánszky Dávid
Gyakorlatilag tizenkilencre lapot húzva csak a kenuzásra koncentrál február óta, ekkor Fekete Ádám felkérte, hogy párjaként helyettesítse a sérült Hajdu Jonatánt. Az új kettős berobbant az olimpiai versenyszámban, megnyerte a hazai válogatót és a szegedi Világkupát, így harcba szállhat a kvótáért augusztusban a világbajnokságon. 
 
– Ebből a történetből én tudtam volna a legnagyobbat veszíteni, két szék közül a pad alá esni, mert megvoltak a megrendeléseim, amiket lemondtam, sok pénzt, biztos jövedelmet tettem kockára. 2011 óta, 18 éves koromtól minden felnőtt- világbajnokságon részt vettem, és döntőbe jutottam. Októbertől május végéig, június ele­jéig, amíg ki nem derült, hogy sikerült-e a válogató, napi egyet edzettem, és heti húsz órát dolgoztam festőként, vízilabdameccsen videósként, hangtechnikusként, de molinókat és ­autóalkatrészeket is pakoltam. Csak nyáron tudtam többet készülni, míg mások egész évben naponta kétszer, háromszor tréningeztek. Nekem az olyan kényelmi pluszdolgok, mint masszázs, pszichológus, nem fértek bele az időmbe, nem volt üresjárat – mondta Korisánszky. Most viszont hamarosan öthetes edzőtáborba vonul a nagy cél érdekében. 
– A legnehezebb a szeret­teim nélkül. Ha itthon vagyok, fáradtan hazaérve is igyekszem a kisfiammal, Zétény Dáviddal játszani, egy kis dömperezés mindig belefér. 16 hónapos, már felfogja azt, ha elmegyek otthonról, „pá-pázik” vagy éppen tiltakozik. Pél­dául, ha a menyasszonyommal sétál, és meglát egy fekete autót, egyből mondja, hogy apa – a fekete kocsinkkal azonosít – tette hozzá.
 
Forrás: sportal.hu
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!