Atlétika
Nemes Rita

Kajak-kenu: nagyszerűen kezdtük az országos bajnokságot

Publikálva: 2023.07.28 Frissítve: 2023.07.27 Kajak-kenu

Csütörtöktől vasárnapig Szegeden rendezik meg a kajakozók és kenusok felnőtt, gyermek, illetve kölyök országos bajnokságát, melynek első napján remekül szerepeltek felnőtt sportolóink.

K2 500 méteren nagyszerűen teljesítettek sportolóink: Opavszky Márk a nagykanizsai Kurucz Leventével aranyérmes lett, míg a Tamási Zsombor, Szendy Maximilián duó a harmadik, a Panyik Zsombor, Kulifai Tamás kettős a negyedik helyen ért célba a döntőben.

A női mezőnyben sem maradtunk érem nélkül, hiszen a Szulovszky Csenge, Szendy Lilla páros a dobogó második fokára állhatott fel.

A C1 felnőtt 500 méteren fináléjában Korisánszky Dávid az ötödik helyen zárt, K1-ben Kós Benedek ugyanezen a távon negyedik, Szulovszky Petra a nőknél hetedik lett.

Az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Tamási Zsombor, Keller Gergő (Kajak-Kenu Club Szarvas) összeállítású, U23-as világbajnok négyes az országos bajnokságon sem talált legyőzőre. A nőknél Gábor Netta a Tiszafüred sportolóival bronzérmet szerzett.

A C4 vegyes felnőtt 500 méter fináléjában Horváth Alex Csongor a Kovács Katalin Akadémia kenusaival ezüstérmes lett, majd K2 mix 500-on a Szendy Lilla, Tamási Zsombor duó aranyérmet szerzett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!