Kézilabda
Szőke Szonja

Kajak-kenu: Két arany és egy ezüst az ORV első napján

Publikálva: 2021.09.10 Frissítve: 2021.09.10 Kajak-kenu

Fantasztikusan kezdtük az olimpiai reménységek versenyét.

Pénteken elkezdődött a csehországi Racicében a kajak-kenu olimpiai reménységek versenye, ahol Panyik Zsombor, Kollek Bálint és Szulovszky Petra képviselte a csapatunkat.

Először K1 U17 1000 méteren Panyik Zsomborért izgulhattunk, aki hamar megmutatta, nem fáradt el az ifjúsági világbajnoki ezüst- és bronzérme után: Zsombi futamgyőztesként jutott be az elődöntőbe, ahol harmadik helyen ért célba, így bekerült a délutáni döntőbe. Klubunk fiatal tehetségének még volt tartaléka a fináléra, hiszen 3:41.828-as elsőként ért célba, amiért aranyérem volt a jutalma. Zsombi fél másodpercet vert az ezüstérmes Nikolaj Brydére, és több mint három másodperccel előzte meg a bronzérmes Jakub Niebauert.

Ugyanezen a távon Kollek Bálint az U16-osok mezőnyében az előfutamot és az elődöntőt megnyerve masírozott be a döntőbe. Bálint 3:50.037-es időt evezve klubtársához hasonlóan aranyérmes lett Lukas Hraveket (3:50.803) és Kovács Bendegúzt (3.51.271) megelőzve.

Női K2 U16 1000 méteren Szulovszky Petra volt érdekelt, aki a Budapest Honvéd sportolójával, Szulovszky Csengével versenyzett. A duó az előfutamot és az elődöntőt is megnyerve jutott be a döntőbe, ahol a Dékány Lili, Pető Hanna páros mögött a második helyen ért célba 4:00.443-as idővel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!