Vívás – kard
Szatmári András

Jó úton haladunk (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.12.31 Frissítve: 2019.12.30 Kosárlabda női

Nagy Dóra értékelte női kosárlabdacsapatunk félévét.

– Tíz forduló után a 6. helyen állunk az amatőr NB I piros csoportjában. Mennyire vagy elégedett az első félévvel?

Nehezen indult az idény, nem volt könnyű összerázódnunk. Eddig a csapat zöme zöld csoportos volt, két tapasztalt játékossal kiegészülve, így vágtunk neki a piros csoportnak, ahol jóval nehezebb ellenfelek vártak ránk. Nem igazán tudtuk, mire számíthatunk, de szerettük volna, ha a kiesés szóba sem jön a szezon során. Mondhatom, hogy evés közben jött meg az étvágy, hiszen ahogy elkezdtük a meccseket és megismertük az ellenfeleket és saját magunkat, úgy javult a teljesítményünk. Együttesünkben sokan egyetemisták, néhányan dolgoznak is, ezt figyelembe véve elégedett lehetek.

Melyik meccs miatt van hiányérzeted?

Kár, hogy az elején jött az a MAFC elleni megmérettetés, mert ha jobban összeszokunk, akkor akár az meg lehetett volna. Ugyanakkor összességében a gyors, agresszív játékot hellyel-közzel meg tudtuk oldani. Fontos lesz a jövőben, hogy ezt a nagyobb tudású ellenfelekkel szemben tovább tudjuk tartani. A Csata elleni mérkőzésen is látszott, hogy az első két negyedig tudtuk tartani magunkat, utána úszott el a találkozó.

Mi volt a félév legkellemesebb meglepetése?

Nyugodtan mondhatom, hogy a BKG PRIMA Akadémia elleni kupameccsünkre büszkék lehetünk, hiszen hibátlanul vezetik a bajnokságot, mégis megszorongattuk őket, és nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenük idegenben. Ki kell emelnem a 2. fordulóban, a PINKK SE ellen aratott idegenbeli győzelmünket, hiszen nem könnyű az otthonukban nyerni. Az a siker lendületet adott a gárdának, de a Győr és a PEAC elleni hazai diadal is nagy fegyvertény volt.

Milyen a közös munka Konta Gyulával?

Nagyon örülök, hogy itt van a klubnál, hiszen jó vele együtt dolgozni. Több mint három évet töltöttem az NB I-ben, azután pedig úgy éreztem, szükség volt a segítségre. Az is nagyon sokat számít, hogy a két tapasztalt játékosunk, Pál Szandi és Koch Dóra a pályán és azon kívül is igazi vezéregyénisége a csapatnak.

Mik a célok a szezon hátralévő részére?

Szeretnénk megtartani a pozíciónkat a ligában, de ehhez az is kell, hogy a betegségek, sérülések elkerüljenek minket. Remélem, tudunk azokon a játékelemeken csiszolni, amik még hiányoznak és ezek eredményekben is megmutatkoznak majd. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk ugyanígy tovább folytatni és jó meccseket játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!