Atlétika
Nemes Rita

Lesz ez még jobb is

Publikálva: 2020.04.29 Frissítve: 2020.04.28 eSport

Két mérkőzésén egy pontot szerzett esportcsapatunk.

A HPCL 6. fordulójában csapatunk a DIGI-Sport Honvéd ellen lépett pályára. A találkozót megelőzően ellenfelünk harmadik, mi pedig hetedik helyen álltunk, amin javítani szerettünk volna.

DIGI Sport Honvéd–MTK Budapest Esport 1-0

MTK Budapest Esport: Bíró – Vári, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Rácz – Majorosi, Jakab, Kaszab – Vajai

Ellenfelünk a 4-1-2-1-2-es formációban játszott, amivel alaposan megnehezítette a dolgunkat. Szélsővédőink nem tudták kivenni a részüket a támadások építéséből, a labda kihozatalából, ami azt jelentette, hogy szélsőink nem kaphatták meg a kellő támogatást. 

Az irányítást egyik fél sem tudta kezébe venni. A támadók mindkét oldalon sok hibával játszottak, lövést sokáig fel sem jegyezhettünk.

Az első említésre méltó esemény a 27. percben történt. Gyurmán indította a védők között beinduló Kuruczot, akinek próbálkozását Bíró hárítani tudta. Mihály szorosan fogta emberét, így a lövésébe nem tudott elég erőt belevinni.

Bíró kirúgását követően helyzettel tudtunk válaszolni. Az előrelőtt labda Kaszabhoz került, aki az átvételt követően a hosszú oldalon érkező Majorosinak ívelt. Szélsőnk azonban a kapu fölé fejelt.

Az első játékrész Balogh lehetőségével zárult, azonban Bírón ez se fogott ki, így 0-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

A szünet után hosszú percekig küzdöttek egymással a középpályán a felek. Ennek következtében a 69. percben alakult ki először helyzet, mindez a DIGI-Sport Honvéd kapuja előtt. Vajai passzolt Jakabnak, aki az ötös vonálánál járva szeretett volna lőni, de Fenes és Dombi együttes erővel meg tudta akadályozni ebben.

Vetélytársunk ezután egyre jobban kezdte átvenni az irányítást. Egymás után több alkalommal voltak képesek megállítani a kibontakozó támadásunkat és rögtön vissza tudták szerezni a játékszert. Ez a nyomás a 82. percben teljesedett ki, amikor Máté beadását követően Kurucz fejelt a kapuba, és ezzel el is döntötték a mérkőzést.

MTK Budapest Esport–DIGI Sport Honvéd 0-0

MTK Budapest Esport: Bíró – Vári, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Kaszab – Majorosi, Rácz, Balásfalvi – Vajai

Csapatunk az első mérkőzést követően jelentősen átszerveződött. Kaszab ezúttal a középpálya védekező felében kapott helyet, Jakab helyett Balásfalvi állt be, aki viszont pozíciója miatt a szélen játszott, így Rácz került Vajai mögé a támadó középpályás szerepbe.

Az összecsapás elején rögtön veszélyeztetni tudtunk. Majorosi lőtt fordulásból Dombi kapujára, a hálóőr azonban szögletre tudta ütni a próbálkozást.

A 45. percben Fehér buktatta Baloghot, amiért sárga lapot adott neki a játékvezető. A szabadrúgást követően Gyurma kísérletébe Rácz állt bele remekül.

A félidőben mindössze kétszer lőttek kapura a csapatok. A 2., illetve a 45. minutumban.

A második játékrészt látványos akcióval kezdtük. Rácz ívelt Majorosinak, aki egyből előtte az érkező labdát, amit azonban Dombi meg tudott fogni.

A 64. percben Rácz szerzett labdát a támadóharmadban, rögtön indította Vajait. A támadó elé két vendégvédő is csúszott, így nem tudott játékosunk lőni.

A 73. percben Kurucz került helyzetbe, azonban lesen tartózkodott, így szabadrúgás következhetett kifelé.

Két perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Rácz ugratta ki – ismételten – Majorosit. Szélsőnk blokktól tartva kivárt egy ütemet, és csak aztán lőtte volna el a labdát. Ez az idő viszont lehetőséget adott a vendégvédőknek, hogy visszaérjenek, és elvegyék tőle a labdát, így maradt a 0-0-s döntetlen.

Csapatunknak megvoltak a helyzetei, viszont ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni. Így mindössze egy pontot sikerült szerezni a fordulóban, de még így is meg tudtuk tartani hetedik helyünket.

A mérkőzést itt tekinthetik meg.

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!