Atlétika
Szabó Beatrix

Indul a szimulátoros autóversenyzés az MTK-ban (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.08.21 Frissítve: 2019.08.21 eSport

Új szakággal bővült eSport szakosztályunk.

Az MTK Budapest eSport szakosztály 2017-es indulása óta sikeresen vesz részt a FIFA Pro Clubs csapatával a magyar bajnokságban, illetve egyéni játékosaival különböző nemzetközi megmérettetéseken. Eljött az idő, hogy más, ugyancsak nagyon népszerű eSport platformon zajló versenysorozatokban is megjelenjenek az MTK Budapest versenyzői.

– Az új szakág nem más, mint a szimulátoros autóversenyzés, és rögtön két népszerű játékban indítunk versenyzőket. Ezek a Gran Turismo és a Forma 1 –  jelentette be Szegő Péter szakosztályvezető.

Túraautózás és endurance szakágban Fehér Dániel és Bozó Patrik veszik fel a versenyt a Gran Turismo nemzetközi versenysorozatában.

Dani 2014 óta versenyez, ebben a versenyformában „S” Sportsmanship licence van. A magyar GT Sport CUP Group 4 bajnokság 2019 bajnoka, a Time Trial Magyar Bajnokságokon negyedik helyezett, és szintén negyedik helyezést érte el a Nyílt Magyar Bajnokságban. Állandó résztvevője a FIA Gran Turismo Championship, Nation Cup és Manufacturer Series versenysorozatának, és különböző nemzetközi viadalokon vesz részt.

Bozó Patrik 2017-ben kezdett el versenyezni. Magyar és nemzetközi bajnokságokon vesz részt, ahol az összesített tabellán a top 5-ben szokott végezni. Patrik – hasonlóan Danihoz – ugyancsak tagja az FIA Gran Turismo Championship National Cup és Manufacturer Series versenyeknek.

Reméljük, a srácok a befektetett idejük és tudásuk alapján sikereket fognak elérni magyar és nemzetközi Gran Turismo versenyeken egyaránt.

Az F1 szakágban Balázs Kevin Márk képviseli a szakosztályt. Kevin 2017-ben kezdte el a versenyzői karrierjét, miután szép sikereket ért el gokartban. F1-es szimulátorban 2017-ben és 2018-ban is a Time Trial ranglisták top 1 százalékában szerepelt. Az F1 eSport kvalifikációs eventen pedig a világranglistás 32. helyezést csípte el. Több eSport eventen is jelen van, és a világ legnagyobb F1-es, AOR bajnokságában jelenleg nagy sikerekkel aratja le a babérokat. Idén, első magyar csapatként az MTK Budapest eSport szimulátoros autóversenyzés szakága nevezett a nemzetközileg jegyzett, GT fusion versenysorozatára.

A versenyekről, az azokon elért eredményekről folyamatos közlünk információkat az MTK Budapest honlapján, az eSport szakosztály Facebook-oldalán, és a #mtkesport címszó alatt a többi közösségi médiában.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!