Atlétika
Szabó Beatrix

Ifi bronz a hatvannégyes-táblán

Publikálva: 2014.11.01 Frissítve: 2014.11.02 Sakk

A Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon az MTK I. csapata bronzérmet szerzett, és ezzel a második legeredményesebb budapesti gárda lett. A 32 fős mezőnyben előzetesen ötödik helyre rangsorolták az első három táblán, a Brüll Alfréd Akadémiába felvett tagokkal felálló együttest.

Az MTK, a verseny első felében nagy menetelést mutatott be, mind a négy mérkőzését megnyerte, olyan ellenfeleken túllépve, mint az esélyesebb Haladás VSE és Kőbánya SC I. Ezt követően ugyan két vereség becsúszott: a később ezüstérmes Paks ellen a papírforma érvényesült, a Maróczy SE elleni viszont meglepő volt. Bár a sors furcsa fintora, hogy ezen kudarc nélkül talán nem juthatott volna fel a dobogóra a klub. Győzelem esetén az utolsó fordulóban a mezőnyből kiemelkedő, címvédő és idén is diadalmaskodó Budapesti Titánokkal kellett volna megmérkőzni. Természetesen a szerencsésen alakuló párosítás nem von le a siker értékéből, hiszen az utolsó fordulóra így is talpra kellett állni a csapatnak, és nagy különbségű győzelmet kellett aratni a fővárosi rivális Barcza GSC fölött. Gratulálunk a dobogósoknak: Marosi Levente, Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna, Laza Szabolcs, Tóth-Katona Tamás, Berta Sándor és Márta Dominik. A csapat kapitánya Radnai Ádám ifjúsági edző volt.

 

Ebben a bajnokságban még egy kék-fehér alakulat szerepelt, nem is akárhogyan, hiszen az induláskor a 18. helyen rangsorolt MTK II. végül 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a holtversenyes 9-11. (végül 11.) helyen zárt, mindössze 2,5 ponttal lemaradva a bronzérmes gárda mögött.

 

Az ifjúságival párhuzamosan folyt a Nemzeti gyermek csapatbajnokság, ahol a 10 év alattiak (ill. korlátozott módon a 12 év alattiak) mérhették össze tudásukat. Előzetesen még az MTK I. sem számított igazán esélyesnek (22 indulóból 9.), így igazi meglepetés volt, hogy itt is négyből négy sikerrel nyitott a csapat. A folytatás azonban kevésbé sikerült fényesre, a hátralévő mindhárom meccsen alulmaradt, így az oklevelet érdemlő 5. helyre csúszott vissza.

Az MTK II. tagjai az utolsó, 22-es sorszámot kapták, az öt vereség mellett elkönyvelt két győzelmükkel a 18. helyig lépdeltek előre.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!