Kézilabda
Kobela Tamara

Hiányzott a higgadtság (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.11.13 Frissítve: 2016.11.13 Kézilabda

Hiába dolgozta le hétgólos hátrányát az MTK Budapest, végül pont nélkül maradt.

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 25-29 (11-14)
Elektromos Csarnok, 300 néző
Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

MTK Budapest: Vig, Putz, Hlogyik – Tóth E. 3, Nyikolajenko 4, Szádvári 4, Slakta 2, Kovács G. 1, Dakos, Hosszu, Háfra 5, Gorilszka 6(4)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Mosonmagyaróvári KC SE: Stojak, Wéninger, Szemerey – Hajtai, Csala, Kopecz 7, Kiss N. 2, Töpfner, Gerháth, Lakatos Rita 10(8), Gyimesi, Bouti 1, Bízik 5, Bardi, Katona 3, Dombi 1
Vezetőedző: Varga József

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/8
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 3-2, 15. p.: 3-9, 19. p.: 4-11, 26. p.: 9-12, 38. p.: 16-16, 45. p.: 21-19, 51. p.: 22-24, 56. p.: 23-26

A K&H női kézilabda liga hetedik fordulójában az MTK Budapest a Mosonmagyaróvári KC SÉ-t látta vendégül az Elektromos Csarnokban.

A hazaiak kispadján ezúttal már ott ült a súlyos térdsérüléséből lassan felépülő Horváth Dóra, ugyanakkor nem lehetett ott Lana Frankovics, aki fáradásos sípcsonttörést szenvedett.

A kék-fehérek ennek ellenére nem kezdték rosszul a meccset, háromszor is vezettek az első tíz percben, de a vendégek egyszer sem engedték meglépni ellenfelüket. 3-2 után viszont eltört valami: az MTK Budapest befejezései nem ültek, a védelem pedig valóságos átjáróház volt, így a játékrész derekán már Varga József tanítványai vezettek hat, sőt, később hét góllal is. A félidő végéhez közeledve már kezdett felzárkózni a fővárosi gárda, így 11-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőre már egy egészen más MTK Budapest lépett pályára: Golovin Vlagyimir lányai nekiestek megilletődöttnek tűnő ellenfelüknek, és tíz perc alatt megfordították a mérkőzést. Hiába azonban a kétgólos hazai előny, a mosonmagyaróváriak nem törtek meg, nem hagyták, hogy a kék-fehérek leszakítsák őket. Sőt, a tíz gólig jutó Lakatos Rita vezetésével az MKC ismét megszerezte a vezetést és ezúttal már nem is engedte ki a kezéből, így két fontos ponttal gazdagodott Varga József együttese.

Az MTK Budapest így a tizenkettedik helyről várhatja a szerdai, Alba Fehérvár KC elleni mérkőzést.

Varga József: – A döntő szituációkban higgadtabbak tudtunk maradni, elsősorban a helyzetkihasználást illetően.
Kopecz Barbara: – Nagyon akartuk a győzelmet, nagyot küzdöttünk, igaz, sokat is hibáztunk, saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést.
Golovin Vlagyimir: – Visszajöttünk a meccsbe, amihez nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk. A közelmúltban sajnos sok fontos meccset veszítettünk el, talán emiatt hiányzott az önbizalom és a higgadtság a végjátékban.
Kovács Gréta: – A vereség ellenére azt gondolom, jó úton járunk. Nagyot küzdöttünk, vissza tudtunk jönni a meccsbe, korábban talán megtörtünk volna hatgólos hátrányban. A végjátékban sajnos valóban hiányzott az önbizalom, még sok tanulnivalónk van.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!