Atlétika
Szabó Beatrix

Herman Aliz több szóhoz jutna az első osztályban

Publikálva: 2020.08.22 Frissítve: 2020.08.22 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest 21 éves kosárlabdázójával, Herman Alizzal beszélgettünk a felkészülés menetéről, a csonka NB I-es évadról és a következő kiírásbeli terveiről.

Javában zajlik az alapozás a TFSE-MTK Budapest női első osztályú kosárlabdacsapatában, így a 21 éves Herman Aliz is gőzerővel készül a következő évadra.

– Rengeteget futunk és aerob munkát végzünk. Már nem vagyunk újoncok, ezt figyelembe véve vágunk neki a szezonnak. Nagyon komolyan vesszük a munkát, és azt látom, hogy mindenki belead apait-anyait az edzésekbe. Hajtunk, csináljuk, hogy ugyanolyan jól szerepelhessünk a bajnokságban, mint legutóbb – kezdi honlapunknak a fiatal.

Csakhogy legutóbb nem bizonyíthatták be, mire képesek valójában, hiszen a koronavírus-járvány miatt idő előtt lefújták a szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozatot. Magyar Bianka tanítványai 21 fordulót követően a liga hatodik helyén tanyáztak, a Magyar-kupában pedig nagy meglepetéssel az elődöntőig meneteltek.

– Nagyon rossz élmény volt, hogy a kupabravúrt követően nem mutathattuk meg magunkat a rájátszásban, engem eléggé megviselt, és ezzel nem voltam egyedül. Egyébként amiatt különösen szomorú a történet, mert pont addigra álltunk össze igazán, mire lefújták az egészet. Szeretnénk szeptembertől is megtartani ugyanazokat a szakmai elveket, amelyek eddig is jellemeztek minket: a robbanékonyságot, az egyszerű játékot és a jó védekezést. Tudjuk, akkor lehetünk igazán hatékonyak, ha csapatként jól működünk együtt, szóval erre is nagy hangsúlyt fektetünk.

Aliz a legutóbbi NB I-es kiírásban 18 mérkőzésen bizonyíthatott.

– Rengeteg maradt bennem; főleg amiatt, mert csonka bajnokság volt. A Testnevelési Egyetemen tanulok nappali tagozatos diákként, sok órám van, rohangálok az edzések és az iskolai foglalkozások között. Amikor a pályán voltam, igyekeztem bebizonyítani, hogy ott a helyem, és minden tőlem telhetőt megtettem. Bízom abban, hogy a következő szezonban ezt még jobban megmutathatom; fizikailag, labdakezelésben és önbizalomban egyaránt fejlődnöm kell még. Ami a célokat illeti: több szóhoz szeretnék jutni szeptembertől, csapatszinten pedig továbbra is meglepetést okoznánk a nálunk nagyobb együtteseknek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!