Kézilabda
Szőke Szonja

Három győzelem, három vereség

Publikálva: 2015.06.07 Frissítve: 2015.06.07 Tenisz

Alanyi jogon főtáblás volt Babos Tímea Párizsban. A magyar tenisz helyzetében ez önmagában kiváltság. Mindhárom számban rajthoz is állhatott, aratott szép győzelmeket. Ugyanakkor, kimondva, kimondatlanul: többet vártunk. Különösen a női párosban, ahol Mladenoviccsal világverő duót alkotnak.

Sajnos a kezdet fölülírta az álmokat. Nincs mit szépíteni, a tizenegyedik kiemelt német Kerber elsöpörte Tímeát. Ezt sugallja a magyar éljátékos nyilatkozata is, melyet a babostimea.hu segítségével idézünk.

– Egyszerűen, Kerber hibátlan napot fogott ki! Nem véletlenül top10-es játékos évek óta. - lamentált Babos Tímea. – Azt gondolom, nem volt reális esélyem ellene, de nem is volt olyan sima a meccs, hogy 6-0, 6-1 legyen. Ez van, nehéz sorsolás, jól játszó ellenfél. Én meg csak közepes voltam… Sajnálom!

A fő számban sikerült győzelmet aratni, ám a második fordulóban beütött a krach. A többre hivatott (2015-ben háromszoros tornagyőztes) egység, a kiemelés rendszeréből következően erős párost kapott a második fordulóban.

– Elképesztő megint, ami történt… Az egy dolog, hogy nagyon rossz volt a sorsolásunk, még mellé az ellenfél ilyen jól is játszott, főleg Stosur. – dühöngött Tímea. – Hihetetlen… Nagyon csalódott és mérges és minden vagyok! Sajnálom, tényleg! Marad a vegyespáros, de leginkább edzés és készülés fűre, s’Hertogenboschra”

A mixben új partnert talált Babos az osztrák Alexander Peya személyében. Két fordulót is sikerrel vettek. Közel jártak ahhoz, hogy az első közös szereplés során elődöntőt játszhassanak a Roland Garroson. Sajnos a magyar-osztrák duó épp a két rövidítés hajrájában veszített értékes pontokat.

– Számomra sajnos véget ért az idei Roland Garros. – értékelt Babos. – Az eredmények lehettek volna jobbak is, de nagyon örülök, hogy idén is itt játszhattam és ennyi élménnyel gazdagodhattam! Köszönöm a sok drukkolást, a sok biztatást! Jövőre találkozunk RG!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!