Atlétika
Nagy Marcell

Győzelmekben bízva

Publikálva: 2020.12.18 Frissítve: 2020.12.18 Vívás – kard

Csapatban és egyéniben is reális cél a dobogó.

Pénteken a selejtezőkkel veszi kezdetét a férfi és női kardozók országos bajnoksága. Szakosztályunk eddig kitűnően teljesített a szezonban, a legutóbbi Magyar Kupa fordulóban három aranyérmet is szereztünk. Szakosztályunk vezetője, Puy Kristóf hasonló termést szeretne ezúttal is.

Márton Anna ezúttal is toronymagas esélyes a női mezőnyben, míg a fiúknál Szatmári András lehet a befutó, illetve a többiek közül – Péch Miklós, Kovács István, Puy Sebestény – szeretnénk, ha még valaki felférne a dobogóra, persze ez rendkívül nehéz lesz. Reményeink szerint a fiúk csapatban is az aranyéremért fognak küzdeni.

Kristóf azt is elmondta, mely együttesek lehetnek a legnagyobb riválisok.

– Mindenképp a Vasas, hiszen Szilágyi Áron személyében van világklasszis sportolójuk, de a csapat többi részét is remek vívók alkotják. Mellettük a Gödöllő is veszélyes lehet, de akár az UTE is okozhat meglepetést, hiszen tavaly tőlük kikaptunk.

A hétvégi eredményektől függetlenül a szakember elégedett lehet a 2020-as évvel, de arról is beszélt, mit tartogathat a következő esztendő.

– Panka és Andris is szinte biztos indulók egyéniben és csapatban az olimpián, tehát gyakorlatilag a célokat maximálisan elértük. Ezen kívül a többi versenyen is jól szerepeltünk, Andris is felépült, tehát nem panaszkodhatunk. Jövőre az olimpián szeretnénk, ha jól teljesítenének, illetve az Európa-bajnokságon is az éremszerzés a cél. Annak is nagyon örülnénk, ha a felnőtt válogatottba tudnánk adni még egy embert.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!