Taekwondo
Patakfalvy Luca

Győzelemre éhezve

Publikálva: 2014.12.14 Frissítve: 2014.12.14 Kosárlabda női

Nincs könnyű helyzetben az MTK Budapest. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a csapat mindössze egy győzelmet aratott az eddigi fordulók során, az MKB - Euroleasing Vasas ellen. Ma pedig a Ceglédi EKK otthonában kellene bizonyítaniuk.

Sztevan Csupics mester remélte, hogy a Zalaegerszegi TE és az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen is behúzzák a mérkőzést, ám a szerencse nagyasszonya egyik mérkőzésen sem támogatta őket, mindkét találkozó vereséggel zárult.

Hogy miért a gyenge teljesítmény, nem tudni. A lányok szorgalmasan edzenek minden héten, videón elemzik – a saját és – a leendő ellenfél játékát, ráadásul sérült sincs. A meccsek mégis rendre vereséggel zárulnak.

A vezetőedző szerint pszichológiailag gyenge a csapat. Nincs meghatározó játékosuk, aki vezetné a többieket a pályán, ami olykor óriási hátrányt jelent azokkal az együttesekkel szemben, ahol külföldi játékosok is vannak. Márpedig – az MTK Budapest keretét leszámítva – az osztály összes csapatában van idegenlégiós.

Győzelemre éhezve

– Az MTK Budapest csak magyar játékosokból áll. Ez egyrészt jó, másrészt viszont rossz – értékel Sztevan Csupics, aki reménykedik, hogy a Cegléd otthonában meg tudják törni a vereségsorozatot. – Az, hogy én mit várok, egy dolog, és, hogy milyen játékot produkálunk, az egy másik. A héten elsősorban pszichológiailag próbáltuk rendbe tenni a lányokat, ugyanis a legutóbbi Szekszárd elleni vereség nagyon lelombozta őket. A Cegléd elleni mérkőzés nem lesz könnyű. Egyrészt a hazai pálya nekik kedvez, másrészt öt éve nem nyertünk ellenük idegenben. Természetesen mindent megteszünk a győzelemért, harcolni fogunk.

Női NB I/A kosárlabda-mérkőzés 8. forduló (18:00 óra)

Ceglédi EKK – MTK Budapest

Helyszín: Cegléd Rákóczi út 33. (Gál József Sportcsarnok)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!