Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: Győzelem nélkül alakult a hétvége utánpótláscsapatainknál

Publikálva: 2021.11.23 Frissítve: 2021.11.23 Kézilabda

Nem sikerült a Csepel DSE csapatai ellen pontot szereznünk.

November 19-én pénteken a Csepel DSE vendége volt serdülő- és ifjúsági együttesünk az utánpótlás-bajnokság 9. fordulójában. 16:00 órától idősebb gárdánk, 18:00 órától pedig serdülőink küzdöttek meg a két pontért.

Az ifjúsági mérkőzés számunkra kedvezően indult, hiszen a kezdeményező szerepet egyből magukhoz ragadták Finfera Maximilán lányai, a 10. percben, 6-8-as állásnál az ellenfél vezetőedzője időt is kért. Ez sem hozta meg a kívánt áttörést a csepeliek számára, ugyanis tovább tudtuk növelni az előnyünket, öt perc elteltével már ötgólos differencia volt a két csapat között. Így érkezett az újabb hazai egyperces pihenő, mely sajnos elérte a kívánt célt, négy perc alatt az ötgólos előny egyre apadt. Újabb erőre kapcsoltak ifista leányaink, és óriási félidei hajrában ismét beállították az ötgólos előnyt, így 14-19-es állásnál mehettek pihenőre.

A térfélcserét követően felzárkózott a csepeli együttes három gólra, de továbbra is biztosan tartottuk a vezetést, egészen a 49. percig. Az elkövetett technikai hibáinknak és a kihagyott helyzeteinknek okán negyedórán keresztül képtelenek voltunk gólt szerezni, melyet az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, s megfordította a mérkőzés állását. A vége előtt három és fél perccel már a csepeliek örülhettek kétgólos előnyüknek. Ezután Molnár Anna – 59. percben lőtt – góljával felzárkóztunk egy találatra, és a csepeliek, technikai hibát követően megadták számunkra az esélyt, hogy döntetlenre hozzuk a találkozót, de Szemző Csillag hárította Rnic Marija kísérletét, az utolsó másodpercekben, így a nagy előnyünket követően drámai, egygólos vereséget szenvedtünk (27-26) a Csepel DSE otthonában.

Női ifjúsági I. osztály- Kelet 9. forduló

CSEPEL DSE─MTK BUDAPEST 27-26 (14-19)

Finfera Maximilián: – Jól indítottunk, uraltuk a mérkőzést az elejétől kezdve, egészen a 40. percig, amikor ellenfelünk kiegyenlített, majd átvette a vezetést. Mi nem tudtunk megújulni és válaszolni erre. Győztes mérkőzést veszítettünk el, hiányozni fog ez a két pont még.

Forrás: Csepel DSE 

Az ifjúsági találkozó után lépett pályára a serdülőcsapatunk. A mérkőzés hasonlóan jól indult, mint idősebb gárdánk számára, hiszen mi domináltunk a mérkőzésen. Már a 9. percben kikérte idejét a hazai tréner, de így sem sikerült felzárkózniuk, a félidő derekán kikérte második egyperces szünetét a csepeli vezetőedző, 7-11-es állásnál. Tovább tudtunk növelni a két csapat közötti differenciát, így Nagy Petra találatával 14-9-re vezettünk a 22. percben. Az első etap végén kissé kiengedtünk, több hibát elkövetve. A félidei dudaszó elhangzása előtt a csepeliek Szabó Antónia hétméteres góljával egy találatra zárkóztak fel.

Forrás: Csepel DSE 

A második játékrészben elején szoros csata alakult ki a pályán, melyből a hazai együttes jött ki jobban, átvették a mérkőzés irányítását. Tíz perc elteltével már négy góllal vezettek. Finfera Maximilián időt kért, hogy újra felvegyék lányai a mérkőzés fonalát, de sajnos ez nem sikerült, a 48. percben már 31-25-re vezetett a csepeli gárda. A hátralévő időben nem tudtunk nagy ellenállást tanúsítani, kiélezett találkozót kialakítani, így végig uralva a maradék tizenkét percet végül 35-31-re győzött a hazai csapat.

Leány serdülő I. osztály- Kelet 9. forduló

CSEPEL DSE─MTK BUDAPEST 35-31 (16-17)

Finfera Maximilián: – Hatékonyan kezdtük a találkozót, de a második félidei fáradtság megpecsételte a sorsunkat. A végére teljesen szétestünk, a kialakult eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget.

Legközelebb serdülő csapatunknak december 8-án Szeghalmon bizonyíthat, majd hazai pályán fogadjuk a Vasas SC serdülő és ifjúsági lányait december 11-én.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!